RECEPT | LOW CARB SANDWICH

Ik ben echt heel erg gek op brood, wit brood that is. Bruin brood en ik zijn al jaren geen vrienden en dat is ook de reden waarom ik op dagelijkse basis nooit brood eet. Dat zou namelijk betekenen dat ik iedere dag voor wit brood zou gaan en ik hoef je denk ik niet uit te leggen dat dit niet de meest verantwoorde optie is. Daarnaast bevat brood vaak toch wel iets teveel koolhydraten naar mijn smaak en besloot ik op zoek te gaan naar een low carb alternatief. Die zijn overigens wel te koop hoor, maar bevatten vaak veel pitten waar ik ook weer niet echt gecharmeerd van ben. Dus dan blijft er maar 1 optie over: zelf maken. Ik ontving een tijdje geleden in mijn pakketje van Afvallen met Bregje een zakje amandelmeel en ik ging daarmee aan de slag. Dat broodje was sneller klaar dan je nu zult denken en verrassend lekker ook.

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

 • 20 gram amandelmeel
 • 1 ei
 • Halve theelepel bakpoeder
 • Zout & peper
 • Peterselie
 • Halve avocado
 • Halve tomaat
 • 1 eetlepel mayonaise, ik gebruik Remia Mayolijn
 • Mamma Mia Thai Sweet Chilisaus, verkrijgbaar bij Gymqueen (10% korting met code QueenLinda10)

Wat ga je doen?

 • Meng het amandelmeel met de bakpoeder, de kruiden en het ei en roer dit met een vork tot een glad beslag.
 • Bekleed een vierkante, magnetronbestendige vorm met bakpapier en schep hier het mengsel in en verdeel het gelijkmatig over de vorm.
 • Zet de vorm voor ongeveer 2 minuten in de magnetron op 900 watt, dit kan per magnetron verschillen dus let goed op of je brood gaar is.
 • Haal het broodje voorzichtig los van het bakpapier en laat afkoelen op een rooster.
 • Wanneer het broodje zo goed als afgekoeld is leg je hem tussen de grill/tosti ijzer voor wat extra crunch.
 • In de tussentijd snij je de avocado en tomaat in partjes.
 • Snijd het broodje schuin door de helft en smeer de onderste helft in met wat mayonaise. Leg hierop de avocado en tomaat en sluit af met de Thai Sweet Chilisaus.
 • Leg de andere helft van het broodje er op en klaar is jouw low carb sandwich.

Wanneer je de bovenstaande ingrediënten gebruikt bevat 1 broodje 219 calorieën waarvan 3,3 gram koolhydraten, 11,3 gram eiwitten en 17 gram vetten. Inclusief de toppings bevat dit recept 342 calorieën waarvan 10,1 gram koolhydraten, 13,3 gram eiwitten en 28,2 gram vetten.

Laat je het me weten wanneer je dit recept zelf gaat maken? Ik vind het super leuk om jouw resultaat voorbij te zien komen op Facebook of Instagram, vergeet dus niet om me te taggen en gebruik te maken van de hashtag #wayofhealthnl

Volg jij me al op Facebook & Instagram?

Tagged , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je je winkelmandje zo achterlaten?

Vul hieronder je gegevens in om je winkelmandje op te slaan voor later. En wie weet ontvang je nog wel een leuke kortingscode van ons!