RECEPT | LOW CARB QUESADILLA’S

I do love myself some quesadilla’s! Quesadilla’s en ik gaan eigenlijk way back. In 2005 (yes I’m old) werkte ik in een bar waar deze als warme broodjes over de toonbank gingen, en terecht overigens want dit is zo’n fijn hapje! We verkochten ze daar voornamelijk als voorgerechtje, maar ik eet ze tegenwoordig graag als avondmaaltijd. Alhoewel, het was alweer even geleden want de old school quesadilla is nogal hoog in vetten en calorieën en paste precies nooit in mijn macro’s. Maar gelukkig zijn daar de koolhydraatarme wraps van Mama Lupes die de quesadilla ineens weer een stuk interessanter maken. En weet je wat nog het allerfijnste aan dit receptje is, je krijgt een paar briljante macro’s voorgeschoteld en qua smaak hoef je niets in te leveren. Winning in life noem ik dat!

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

 • 4 low carb tortilla’s van Mama Lupes, verkrijgbaar bij Afvallen met Bregje
 • 50 gram gekruide Tomato Frito
 • 60 gram courgette
 • 1 tomaat
 • 50 gram rode ui
 • 40 gram geraspte mozzarella
 • Peper & zout

Wat ga je doen?

 • Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
 • Snijd in de tussentijd de tomaat en de rode ui in fijne stukjes.
 • Ik vind het zelf lekker om de courgette te raspen, maar je kunt hem ook in fijne stukjes snijden als je geen rasp in huis hebt.
 • Beleg een tortilla met de Tomato Frito en verdeel de helft van de courgette, tomaat, rode ui en mozzarella erover.
 • Bestrooi naar smaak met wat peper en zout.
 • Leg de andere tortilla er bovenop en leg het geheel ongeveer 5 tot 6 minuten in de oven. Dit kan per oven verschillen, haal de quesadilla eruit wanneer de tortilla krokant begint te worden.
 • Dit keer 2 en je hebt een mega lekker avondmaaltje!

Ik beloofde je briljante macro’s en die krijg je met de bovenstaande ingrediënten ook echt! Een portie voor 1 persoon (2 quesadilla’s dus) bevat 432 calorieën waarvan 39,4 gram koolhydraten, 32,6 gram eiwitten en 22,1 gram vetten. Uiteraard kun je ook andere ingrediënten gebruiken maar hou er rekening mee dat de macro’s dan zullen veranderen.

Laat je het me weten wanneer je dit recept zelf gaat maken? Ik vind het super leuk om jouw resultaat voorbij te zien komen op Facebook of Instagram, vergeet dus niet om me te taggen en gebruik te maken van de hashtag #wayofhealthnl

Volg jij me al op Facebook & Instagram?

Tagged , , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *