KEN JIJ JUICE JUNKIES AL?

Tot het moment dat ik de naam zag verschijnen in mijn mailbox had ik nog niet eerder van Juice Junkies gehoord. Ik besloot de website eens door te scrollen en een kijkje te nemen op hun Instagram en raakte enthousiast. De vrolijke kleurtjes en mooie plaatjes doen duidelijk hun werk. Althans, bij mij wel! Ik heb dan ook niet lang hoeven nadenken over de vraag of ik de producten van Juice Junkies wilde proberen. En uiteraard wil ik mijn bevindingen graag met jullie delen.

Juice Junkies is nog een vrij jong bedrijf. In 2016 besloten Kevin, Kelly en Nina om het maken van smoothies makkelijker te maken door voorgesneden groenten en fruit in te vriezen in speciale vrieszakjes met daarop precies vermeld hoeveel en welke soorten groent en fruit erin zitten. Zelfs de voedingswaarden staan er op, hoe makkelijk wil je het hebben?! Geen gedoe meer met verschillende zakken groenten en doosjes ingevroren fruit, geen gedoe meer met het afwegen van beiden zodat je je macro’s kunt checken. Gewoon een zakje in de blender, een beetje vloeistof erbij en blenden maar. De zakjes worden diepgevroren bij je bezorgd en je kunt er zelfs voor kiezen om ze in de avond te laten leveren zodat je ze gelijk in je vriezer kunt leggen. De avond van te voren krijg je netjes een e-mail met een specifieker tijdsbestek. Op de dag zelf ontvang je een sms met een tijdsbestek van een uur en ongeveer een uur voor levering word je gebeld door de bezorger. Echt petje af voor deze service, daar kunnen sommige bedrijven zeker nog iets van leren.

Juice Junkies heeft een behoorlijk breed assortiment waardoor er eigenlijk voor iedereen wel iets tussen zit. De smoothies zijn ingedeeld in 3 categorieën: fruit smoothies, fruit & veggie smoothies en energy bombs. Alle smoothies zijn los te bestellen, super fijn wanneer je niet helemaal zeker bent of je het smaakje wel lust. Maar je kunt ook kiezen voor de juice box met alle 9 verschillende smaken. Deze box heb ik voor jullie uitgetest.

Allereerst de Mango Madness die bestaat uit framboos, appel, mango en bosbes. Dit hele zakje bevat 66 calorieën waarvan 12,9 gram koolhydraten ( 9,4 gram suikers en 2,9 gram vezels), 0,6 gram eiwitten en 0,6 gram vetten. Ik heb dit zakje gemengd met 200 ml water, maar je kunt ook kiezen voor vruchtensap of kokoswater.

Ik vond hem heerlijk. De combinatie van het fruit had ik zelf nooit verzonnen (ik ben niet zo’n smoothie queen) maar de smaken passen goed bij elkaar. Ik denk dat deze ook heel erg lekker was geweest met kwark zodat je er een heerlijke smoothie bowl van kunt maken.

De Berrylicious spreekt redelijk voor zich maar is me ook heel erg goed bevallen. Net als de Mango Madness heb ik dit zakje gemengd met 200 ml water. Dit zakje bevat aardbei, bramen en frambozen en levert je 60 calorieën op waarvan 11,7 gram koolhydraten (6,3 gram suikers en 3,8 gram vezels), 0,7 gram eiwitten en 0,3 gram vetten.

De laatste in het rijtje fruit smoothies is de Berry nice to meet you. And it was a pleasure! Dit zakje bevat acai, aardbei, bosbes en mango en wauw! Mijn favoriet van de fruit smoothies! Deze besloot ik te blenden met wat Griekse yoghurt en dat is een aanradertje kan ik je verklappen! Zonder de yoghurt krijg je met dit zakje 65 calorieën binnen waarvan 13,4 gram koolhydraten (8,8 gram suikers en 2,2 gram vezels), 0,5 gram eiwitten en 0,6 gram vetten.

En dan de eerste in de reeks fruit & veggie smoothies, de Green Machine. Klinkt erg veelbelovend dacht ik zo. Groene smoothies vind ik over het algemeen wel heel erg lekker. Naast mijn geliefde spinazie en banaan bevat het zakje broccoli, selderij en ananas.

Over die selderij ben ik niet zo enthousiast (iehl!) maar ik proefde het eerlijk gezegd niet terug. Ik mixte het zakje met 200 ml water en dat beviel hartstikke prima. Zonder vloeistoffen krijg je met dit zakje 63 calorieën binnen waarvan 10,8 gram koolhydraten (5,4 gram suikers en 2,6 gram vezels), 2,6 gram eiwitten en 0,5 gram vetten.

Dan de Crazy Ginger. Leuk detail, ik lust absoluut geen gember. Als ik het nog maar ruik hoef ik het gerecht niet meer. Gelukkig ruik je vrij weinig aan zo’n diepgevroren zakje fruit en dus heb ik me er aan gewaagd. Naast gember zit er ook nog appel, broccoli, wortel, spinazie en banaan in het zakje wat ik allemaal wel lekker vind. Kan de gember het dan toch verpesten? Ja. Ik vond deze absoluut niet voor herhaling vatbaar, maar dat is 100% te wijten aan de gember. Zonder gember was het prima geweest, for sure. Met dit zakje krijg je 64 calorieën binnen waarvan 11,8 gram koolhydraten (7,4 gram suikers en 2,9 gram vezels), 2,5 gram eiwitten en 0,09 gram vetten.

Op naar de volgende uitdaging, de Can’t beet this. Leuk detail deel 2, ik lust ook niet zo graag bietjes. In hummus vind ik het nog wel gaan, maar bietjes op zichzelf zijn niet aan mij besteed. In een smoothie heb ik het nooit eerder geprobeerd dus wat dat betreft een blanco verwachtingspatroon. Dat veranderde overigens gelijk toen ik de ingrediënten wat beter ging bekijken: gember. Naast deze 2 minder grote favorieten bevat het zakje ook nog bosbes en perzik. Ik vind het vervelend om dit 2 keer op rij te moeten zeggen, maar ook deze is wat mij betreft niet voor herhaling vatbaar. Mocht je van bietjes en gember houden, dan is dit zeker weten je ding. Het zakje bevat 55 calorieën waarvan 10,7 gram koolhydraten (8,5 gram suiker en 2,2 gram vezels), 1,2 gram eiwitten en 0,3 gram vetten.

En de laatste in het rijtje fruit & veggie smoothies is de Minty Mojito (virgin). Geen alcohol dus. Mojito’s kan ik overigens best wel waarderen dus hier was ik heel erg benieuwd naar. Dit zakje bevat avocado, munt, appel, kiwi en peer. Sounds good! Ik vind dit zelf een enorme aanrader, zeker wanneer je van mojito’s houdt weet ik zeker dat je deze kunt waarderen. Het zakje bevat 77 calorieën waarvan 13 gram koolhydraten (9,1 gram suikers en 3,4 gram vezels), 0,7 gram eiwitten en 1,7 gram vetten.

Last but not least de energy bombs. De eerste die ik daarvan probeerde was de Super Booster Red. Deze smoothie bevat extra eiwitten door de toevoeging van whey protein. Dat vind ik fijn! Ik nam deze smoothie dan ook ter vervanging van mijn post workout eiwitshake. Naast de whey protein bevat het zakje aardbei, bosbes, granaatappel en hennepzaad.

Ik mengde het zakje met 200 ml water en vond hem heerlijk. De hennepzaad had voor mij niet gehoeven want ik ben niet zo dol op een structuurtje in mn smoothie maar op zich was het prima te doen. De smaak maakte een heleboel goed in ieder geval. Zonder toevoegingen bevat dit zakje 146 calorieën waarvan 7,6 gram koolhydraten (4,6 gram suikers en 2 gram vezels), 12,7 gram eiwitten en 7 gram vetten.

Als laatste de Super Booster Green. Wederom een smoothie met whey protein én de smoothie waar ik het meest benieuwd naar was van allemaal. Want naast de whey protein bevat deze smoothie sojabonen en maanzaad, 2 ingrediënten die ik precies nooit bij een smoothie zou verzinnen. Daarnaast is er ook nog spinazie, ananas en banaan toegevoegd. Mijn verwachtingen zijn overigens niet teleurgesteld want dit was absoluut een feestje. Ik mixte het zakje met 200 ml amandelmelk waardoor je een heerlijk romig geheel krijgt. Best wel een feestje in je glas te noemen deze mix. Zonder vloeistoffen bevat dit zakje 174 calorieën waarvan 8,6 gram koolhydraten (4,2 gram suikers en 5,5 gram vezels), 14,6 gram eiwitten en 7,8 gram vetten.

Al met al kan ik alleen maar tot de conclusie komen dat Juice Junkies een praktisch én lekker product op de markt heeft gebracht. Keep up the good work guys! Mocht je nieuwsgierig zijn geworden check dan zeker even de winactie met Juice Junkies op mijn Instagram waar je nog tot morgenavond 18.00 uur aan mee kunt doen!

Volg je mij al op Facebook & Instagram?

 

Tagged , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je je winkelmandje zo achterlaten?

Vul hieronder je gegevens in om je winkelmandje op te slaan voor later. En wie weet ontvang je nog wel een leuke kortingscode van ons!