RECEPT | ZOMERSE LOW CARB PASTASALADE

Toen ik deze fijne pastasalade voor het eerst in elkaar draaide was het nog heerlijk weer. Maar ondanks dat het weer momenteel meer weg heeft van de herfst dan van de zomer wil ik dit recept toch graag met je delen. Het wordt tenslotte toch weer een keer lekker weer en dan kun je deze pastasalade alvast maar opgeslagen hebben, toch?! Nu heb je misschien je wenkbrauwen al opgetrokken om het feit dat ik de woorden ‘low carb’ en ‘pastasalade’ in 1 zin heb genoemd, maar dat is dus helemaal niet zo gek. Bij Afvallen met Bregje kun je namelijk heerlijke low carb pasta bestellen van het merk Dreamfields, en dat is precies de pasta die ik in dit recept heb verwerkt. Ik zal je alvast verklappen dat je het verschil niet proeft met een reguliere pasta, de macro’s leveren in dit geval dus absoluut niet in op de smaak!

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

  • 30 gram ongekookte Penne van Dreamfields, verkrijgbaar bij Afvallen met Bregje
  • 100 gram gekookte sperziebonen
  • Half doosje cherrytomaatjes, ongeveer 125 gram
  • 50 gram belegen 48+ kaas in blokjes
  • 1 flinke eetlepel magere Franse kwark
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Peper en zout

Wat ga je doen?

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wanneer de pasta gekookt is giet je deze af en spoel je de pasta goed na met koud water.
  • Doe hetzelfde met de sperziebonen.
  • Snijd in de tussentijd de cherrytomaatjes in vieren en snijd de kaasblokjes nog wat kleiner.
  • Maak de dressing ook alvast klaar door een eetlepel kwark te mengen met de kerriepoeder en eventueel wat peper en zout.
  • Wanneer de pasta en de sperziebonen goed zijn afgekoeld kun je de andere ingrediënten toevoegen en alles goed door elkaar roeren.
  • Ik vind het zelf lekker om de totale salade nog een half uurtje in de koelkast te zetten zodat hij lekker koud is.

Wanneer je je exact aan de bovenstaande ingrediënten houdt bevat 1 portie 361 calorieën waarvan 31 gram koolhydraten, 18,8 gram eiwitten en 16,5 gram vetten.

Laat je het me weten wanneer je dit receptje zelf gaat maken? Ik vind het super leuk om jouw resultaat voorbij te zien komen op Facebook of Instagram, vergeet dus niet om me te taggen en gebruik te maken van de hashtag #wayofhealthnl

Volg jij me al op Facebook & Instagram?

Tagged , , , , , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *