RECEPT | VANILLA PROTEIN CHEESECAKE

Soms rollen er zulke pareltjes mijn oven uit dat ik ze gelijk nog een keer wil maken. Dit was er weer zo een. Sowieso is alles lekker met de kwark van Lindahl’s, al is het alleen maar om de briljante macro’s. Tijd om deze kwark dus in een receptje te verwerken én ik had trek in taart. 1 en 1 is 2 en deze fijne cheesecake was geboren. Voor de bodem gebruikte ik vanille griesmeel, weer eens iets anders. Niet per se de aller gezondste optie vanwege de toegevoegde suikers maar ik vind ze eerlijk gezegd te verwaarlozen. Heb je het toch liever niet dan kun je ook gewone griesmeel of een andere meelsoort kiezen natuurlijk. De macro’s van dit hele taartje zijn overigens zo briljant dat ik afgelopen zondag een halve taart naar binnen kon stoppen zonder mijn calorieën budget te overschrijden én zonder mijn macro’s te verpesten. Aanradertje dus deze cheesecake!

Voor 1 cheesecake heb je nodig:

 • 75 gram vanille griesmeel
 • 120 gram magere Franse kwark
 • 150 gram Griekse yoghurt 0% vet
 • 1 ei
 • 5 gram bakpoeder
 • scheutje vanille aroma
 • 500 gram Lindah’s vanille kwark
 • 5 gelatineblaadjes

Wat ga je doen?

 • Verwarm de oven alvast voor op 160 graden en bekleed een springvorm met een diameter van ongeveer 18 cm met bakpapier.
 • Meng het griesmeel, de kwark, de yoghurt, de bakpoeder, het ei en de vanille aroma tot een glad en luchtig beslag.
 • Schep het beslag in de springvorm, verdeel het goed en bak het in 25 tot 30 minuten gaar in de oven.
 • Laat de bodem een beetje afkoelen voordat je verder gaat, na een half uurtje kun je hem eventueel ook in de koelkast zetten om het proces wat te versnellen. Laat de bodem wel in de springvorm zitten.
 • Wanneer de bodem voldoende afgekoeld is week je de gelatineblaadjes ongeveer 5 minuten in lauw water.
 • Doe een klein scheutje water in een steelpan en verwarm deze op laag vuur. Los hier de gelatineblaadjes in op.
 • Schep de kwark in een kom en roer de gelatine hier goed doorheen met hulp van een garde.
 • Doe het mengsel bovenop de bodem in de springvorm en verdeel het goed.
 • Laat de taart ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast.

Wanneer je de bovenstaande ingrediënten in je cheesecake mikt kun je deze briljante macro’s aanhouden voor de hele taart: 549 calorieën waarvan 48,9 gram koolhydraten, 80,6 gram eiwitten(!!) en 3,2 gram vetten.

Laat je het me weten wanneer je dit receptje zelf gaat maken? Ik vind het super leuk om jouw resultaat voorbij te zien komen op Facebook of Instagram, vergeet dus niet om me te taggen en gebruik te maken van de hashtag #wayofhealthnl 

Volg je me al op Facebook & Instagram?

 

Geef een reactie