RECEPT | OMELETJE UIT DE AIRFRYER

Dat je meer kunt met de Airfryer dan frietjes en snacks bakken is inmiddels denk ik geen nieuws meer. Je kunt hier een heleboel verschillende recepten vinden en vandaag voeg ik daar weer een nieuwe aan toe. Aangezien je zelfs rauw vlees kunt bereiden in de Airfryer leek het me logisch dat eieren ook gewoon zouden moeten kunnen. En dat klopt. Kan gewoon. Is ook nog eens heel erg lekker en terwijl jouw omeletje aan het garen is kun je even snel douchen, de was doen of nog een stukje van je favoriete serie checken. Bij de pan staan om te zorgen dat hij niet aanbrandt is verleden tijd. Top dit. Ook scheurende omeletjes met het omdraaien in de pan is verleden tijd, of ben ik de enige die dit standaard heeft. Iets met niet zo’n enorme keukenprinses zijn als het gaat om handigheid. Maar goed, hoe ga jij dit superfijne omeletje dan bereiden? Ik ga het je nu vertellen. Het kan natuurlijk ook in de oven, ook op dezelfde temperatuur, maar qua tijd zul je het zelf een beetje in de gaten moeten houden. Vaak duurt het in de oven íets langer.

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

 • 2 eieren
 • 15 gram kruiden roomkaas
 • 50 gram cherrytomaatjes
 • Peper en zout

Wat ga je doen?

 • Verwarm de Airfryer (of je oven) voor op 200 graden.
 • Pak een kleine ronde bakvorm, ik gebruikte een crème brûlée schaaltje, en bekleed deze met bakpapier.
 • Schep de kruiden roomkaas op de bodem en smeer het enigszins gelijkmatig uit.
 • Tik vervolgens de eitjes kapot en laat ze op de kruiden roomkaas vallen.
 • Snijd de cherrytomaatjes in partjes en voeg deze ook toe.
 • Breng indien nodig wat op smaak met zout en peper.
 • Zet de bakvorm voor 20 minuten in de Airfryer, check goed of je eiwit goed gestold is wanneer je hem eruit haalt. Bij de ene Airfryer kan het iets langer duren dan de ander.
 • Even af laten koelen en je kunt het zo uit de bakvorm naar binnen lepelen.

Wanneer je je precies aan de bovenstaande ingrediënten houdt bevat dit recept 216 calorieën waarvan 3,5 gram koolhydraten, 15,1 gram eiwitten en 15,7 gram vetten.

Ga jij dit recept maken? Laat het me dan zeker even weten, dat vind ik super leuk. Je kunt hieronder een reactie achter laten, via Facebook of je kunt me taggen op Instagram en gebruik maken van de hashtag #wayofhealthnl

Volg jij me al op Facebook & Instagram?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *