RECEPT | SPICY TUNA MELT PIZZA

Wie houdt er nou eigenlijk niet van pizza?! Nu moet ik je wel opbiechten dat ik geen fan ben van kant en klare pizza’s of van die vette deeglappen van de pizzeria. Ik ben wel fan van zelfgemaakte pizza’s. Met een zelfgemaakte bodem, een groentebodem van Magioni of op een wrap. Die laatste is een ideale oplossing wanneer ik alleen eet. En dit doe ik iedere donderdagavond aangezien vriendlief dan moet werken. Die andere wraps kan ik prima bewaren en de overige ingrediënten gebruik ik helemaal. Deze pizza is geïnspireerd op de tuna melt sandwich. Een superfijn broodje van de grill met tonijn en een heleboel gesmolten kaas. Heerlijk, maar greasy. In dit pizza recept kies ik dan ook voor 30+ kaas. Smelt dan misschien niet zo lekker, maar het gaat toch meer om de smaak dan om het smelten. Of in ieder geval, dat geldt voor mij!

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

 • 2 volkorenwraps
 • 100 gram tonijn in water
 • 50 gram tomato frito
 • 1 tomaat
 • een halve rode ui
 • een halve rode peper
 • 40 gram geraspte kaas (30+)
 • cayennepeper
 • paprikapoeder
 • zout en peper

Wat ga je doen?

 • Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Snijd de tomaat in blokjes, de rode ui en rode peper in ringetjes.
 • Laat de tonijn uitlekken.
 • Smeer een laagje tomato frito op de wrap en breng de saus wat op smaak met cayennepeper en paprikapoeder.
 • Beleg de wrap vervolgens met de groenten en strooi hier de tonijn overheen. De tonijn kun je, indien nodig, nog op smaak brengen met wat zout en peper.
 • Strooi als laatste wat geraspte kaas over de wrap.
 • Leg de wrap voor 6 minuten in de oven tot de kaas wat is gesmolten. Let er op dat 30+ kaas niet zo goed smelt als 48+ kaas omdat het minder vet bevat!

Als jij je pizza’s precies belegd met bovenstaande ingrediënten bevatten 2 belegde pizza’s 559 calorieën waarvan 50,6 gram koolhydraten, 48,1 gram eiwitten en 16,4 gram vetten.

Ga jij dit recept maken? Laat het me dan zeker even weten, dat vind ik super leuk! Je kunt hieronder een reactie achter laten, via Facebook of je kunt me taggen op Instagram en gebruik maken van de hashtag #wayofhealthnl

Volg je me al op Facebook & Instagram?

Tagged , , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je je winkelmandje zo achterlaten?

Vul hieronder je gegevens in om je winkelmandje op te slaan voor later. En wie weet ontvang je nog wel een leuke kortingscode van ons!