RECEPT | SALTED CARAMEL NICECREAM

Er is nu niet zo heel veel meer van te merken, maar de afgelopen week was het toch echt perfect weer voor ijs! Ik ben er persoonlijk heel erg gek op, zo gek dat de plaatselijke ijssalon 2 jaar geleden al precies wist welke bolletjes we wilden bestellen. Een behoorlijk ‘shame on me’ momentje zeg maar. Maar goed, inmiddels is dit niet meer van toepassing. De keren dat we er afgelopen zomer geweest zijn zullen op 1 hand te tellen zijn, want ik heb een makkelijk en gezond alternatief voor ijs. Nicecream is natuurlijk niets nieuws maar mocht je het nu voor het eerst horen, nicecream is ijs van bevroren bananen. That’s it. Je kunt er natuurlijk nog vanalles aan toevoegen zoals ik meestal doe. In feite smaakt bijna alles er lekker bij, maar afgelopen week maakte ik mijn beste variant tot nu toe: met salted caramel smaak!

Wat heb je nodig voor 2 porties?

  • 2 bevroren bananen (in stukjes gesneden)
  • 30 gram 100% pindakaas met stukjes pinda
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • Steviala druppels in de smaak salted caramel, verkrijgbaar bij Afvallen met Bregje
  • Een scheutje water

Wat ga je doen?

  • Snijd de 2 bananen in plakjes en vries ze in, mocht je dit nu niet hebben gedaan en geen zin hebben om lang te wachten ren dan nu naar de Jumbo want zij verkopen sinds kort bevroren bananenstukjes in een doosje, perfect!
  • Doe de bevroren bananenstukjes in een (sterke!) keukenmachine en voeg ook alle andere ingrediënten toe, behalve de Steviala druppels.
  • Laat de keukenmachine zijn werk doen tot je een smeuïge massa krijgt. Blijft het korrelig, voeg dan voorzichtig nog wat extra water toe.
  • Voeg als laatste de Steviala druppels toe, niet te veel want er zit enorm veel smaak aan dus tussendoor even goed proeven.
  • Heb je deze druppels niet in huis (shame on you, je mist echt iets!) dan kun je in plaats daarvan wat zout toevoegen. Niet net zo lekker, maar komt wel in de buurt.

Een portie voor 1 persoon volgens bovenstaande ingrediënten bevat 224 calorieën waarvan 31,8 gram koolhydraten, 5,1 gram eiwitten en 8,8 gram vetten. Zonder de Steviala druppels blijven de macro’s gelijk, ze bevatten namelijk geen calorieën.

Ga jij dit recept maken? Laat het me dan zeker even weten, dat vind ik super leuk! Je kunt hieronder een reactie achter laten, via Facebook of je kunt me taggen op Instagram en gebruik maken van de hashtag #wayofhealthnl

Volg je me al op Facebook & Instagram?

Geef een reactie