RECEPT | PUDDING CRUMBLE

Je kunt me meestal niet heel erg gelukkig maken met taart, maar er is één grote uitzondering. Bij mijn vorige werkgever had ik een collega uit Limburg en hij trakteerde ons af en toe op Limburgse vlaai. Nu vind ik de meeste Limburgse vlaaien ook niet heel interessant, maar de pudding roomvlaai is de uitzondering op de regel. Toen ik afgelopen zomer zelf een paar dagen in Maastricht was stond dit dan ook op mijn must-eat lijstje. En dan niet zomaar een pudding roomvlaai, maar de pudding roomvlaai van Mathieu Hermans. De hemel, echt waar. Jammer alleen dat zo’n pudding roomvlaai niet heel erg gezond is. Toen ik laatst de Jell-O pudding van Afvallen met Bregje binnen kreeg ontstond er een idee. Een idee wat niet kan tippen aan de real deal, dat zal ik alvast verklappen, maar wel een idee wat je een onwijs lekker en verantwoord snackje op gaat leveren. Dit wil je hoor, trust me!

Wat heb je nodig?

 • 15 gram amandelmeel
 • 15 gram havermout
 • 15 gram kokosolie
 • 1 theelepel vanillepoeder
 • tasty drops vanille
 • 8 gram Jell-O poeder in de smaak vanille, verkrijgbaar bij Afvallen met Bregje
 • 125 ml halfvolle melk

Wat ga je doen?

 • Verwarm je oven voor op 180 graden.
 • Doe het amandelmeel, de havermout, het vanillepoeder en de tasty drops in een kom en roer het door elkaar.
 • Smelt de kokosolie en giet dit bij het meelmengsel. Roer het door met een vork totdat er klontjes ontstaan.
 • Leg de crumble op een bakplaat en bak in ongeveer 20 minuten goudbruin.
 • Meng in de tussentijd de Jell-O met de melk en roer dit met een garde tot een glad geheel. Zet het mengsel in de koelkast zodat het wat dikker wordt van structuur.
 • Wanneer de crumble uit de oven komt kun je deze het beste even af laten koelen voor de extra crunch.
 • Schep vervolgens de pudding in een schaaltje, schep hier de crumble bovenop en smullen maar.

Wanneer je je aan de bovenstaande ingrediënten houdt bevat 1 portie 352 calorieën waarvan 30,2 gram koolhydraten, 10 gram eiwitten en 20,4 gram vetten. Deze hoeveelheid komt vooral uit de crumble, de portie pudding bevat namelijk slechts 25 calorieën waarvan 6 gram koolhydraten, verantwoord hapje, toch?!

Ga jij dit recept maken? Laat me dan weten wat je er van vond, dat vind ik super leuk! Je kunt hieronder een reactie achter laten, via Facebook of je kunt me taggen op Instagram en gebruik maken van de hashtag #wayofhealthnl

Volg jij me al op Facebook & Instagram?

Tagged , , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *