RECEPT | PROTEIN PANCAKES

Pancakes for breakfast, ik hou er zo enorm van. Vaak gebruik ik uit luiheid en gemakzucht (én omdat ze gewoon gruwelijk lekker zijn) de kant en klare protein pancake mix van Gymqueen. Maar wanneer ik wat tijd over heb dan maak ik ze het allerliefst toch gewoon zelf. Ik heb een standaard receptje wat ik al ontelbare keren heb gebruikt maar gek genoeg nooit met jullie heb gedeeld. Tot vandaag dus. De ingrediënten voor deze pancakes zijn in de gemiddelde fitte keuken wel aanwezig dus waarschijnlijk kun je zo aan de slag om deze heerlijke pancakes op je bordje te toveren. Mocht je overigens geen fan zijn van eiwitpoeder dan kun je dat weg laten. Voeg dan wel wat extra boekweitmeel toe ter vervanging.   

Wat heb je nodig voor 5 à 6 pancakes?

 • 1 rijpe banaan (of 2 kleine bananen)
 • 3 eiwitten
 • 50 gram magere kwark
 • 2 eetlepels halfvolle melk (of water)
 • 3 eetlepels havermout
 • 50 gram boekweitmeel
 • 1 scoop eiwitpoeder in de smaak vanille
 • 1,5 theelepel bakpoeder

Wat ga je doen?

 • Doe alle ingrediënten in een foodprocessor of blender en mix het tot een vrij dun pannenkoekenbeslag.
 • Afhankelijk van het eiwitpoeder wat je gebruikt, kan het zijn dat je iets meer melk of water moet gebruiken.
 • Verhit wat kokosolie in de pan en giet hierin een beetje beslag.
 • Bak de pannenkoekjes aan beide kanten mooi bruin.
 • Serveer ze met vers fruit en eventueel wat Griekse yoghurt of magere kwark.

Wanneer je je aan de bovenstaande ingrediënten hebt gehouden bevat dit hele recept 437 calorieën waarvan 64,7 gram koolhydraten, 29 gram eiwitten en 5,1 gram vetten. Perfect macro’s for a perfect breakfast!

Ga jij dit recept maken? Laat het me dan zeker even weten, dat vind ik super leuk. Je kunt hieronder een reactie achter laten, via Facebook of je kunt me taggen op Instagram en gebruik maken van de hashtag #wayofhealthnl

Volg je me al op Facebook & Instagram?

Tagged , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je je winkelmandje zo achterlaten?

Vul hieronder je gegevens in om je winkelmandje op te slaan voor later. En wie weet ontvang je nog wel een leuke kortingscode van ons!