RECEPT | EASY PROTEIN COOKIES

En easy zijn ze, trust me! Ik volg nog steeds het voedingsschema van Health Advies Breda, alleen een beetje meer op mijn eigen manier. Ik zal daar nu verder niet op in gaan, meer daarover kun je hier lezen. In dit schema heb ik één ontbijt optie waar ik me tot een paar week geleden letterlijk nooit aan heb gehouden: een ontbijtshake van havermout, eiwitpoeder, banaan en wat water. Ik hou niet van havermout in shakes of in de vorm van pap. Echt, ik krijg rillingen over mijn hele lijf als ik alleen al denk dat ik het moet eten. Geen succes dus. Wat dan weer wél een succes is, is mijn idee om er koekjes van te maken. Zo gezegd zo gedaan en er rolden 4 overheerlijke koekjes uit mijn oven die precies passen binnen de macro’s van mijn voedingsschema. Hoe fijn is dat. Hoe je ze zelf kunt maken ga ik je nu vertellen.

Wat heb je nodig voor 1 portie?

  • 30 gram havermout
  • 30 gram eiwitpoeder
  • 1 banaan van ongeveer 125 gram

Wat ga je doen?

  • Ik beloofde je ‘easy’ en die belofte kan ik meer dan waar maken. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Prak de banaan in een kom en doet hier de havermout en het eiwitpoeder bij.
  • Roer dit goed door elkaar tot een mooi beslagje.
  • Bekleed een bakplaat met wat bakpapier en schep hier 4 hoopjes van het beslag op.
  • Bak ze in 15 minuten af in de oven en klaar is je ontbijt!

Dit hele recept bevat 330 calorieën waarvan 43,7 gram koolhydraten, 27,6 gram eiwitten en 3,7 gram vetten. Prima ontbijtje of een fijn tussendoortje. Ik wil je wel de tip meegeven dat je ze niet heel erg lang kunt bewaren door de banaan die je gebruikt, maar ik kan me niet voorstellen dat deze fijne koekjes het langer dan 2 dagen uithouden!

Ga jij dit recept maken? Laat het me dan zeker even weten, dat vind ik super leuk. Je kunt hieronder een reactie achterlaten, via Facebook of je kunt me taggen op Instagram en gebruik maken van de hashtag #wayofhealthnl

Volg je me al op Facebook & Instagram?

Geef een reactie