EEN ODE AAN DE AIRFRYER (+ RECEPTEN)

Ik weet nog dat ik 2 jaar geleden mega enthousiast (en vriendlief enigszins sceptisch) de winkel uitliep met mijn Airfryer. Man wat was ik blij met dat ding. En nog steeds trouwens. Zo blij zelfs dat ik me absoluut niet voor kan stellen dat ik geen Airfryer meer heb. Klinkt verwend, is misschien ook verwend, maar ik hou van dit apparaat! Vriendlief is dat sceptische overigens al heel snel verloren en is ook fan. Ik gebruik hem zeker 5 keer per week en ook letterlijk voor van alles. Ontbijt, snacks, avondeten, mijn Airfryer is mijn beste vriendje in de keuken. Onlangs ontving ik de Homie Airfryer S7 om uit te testen voor mijn blog, dat feit op zich is al te amazing voor woorden, maar na het testen van deze Airfryer ben ik zo mogelijk nog gekker geworden op dit apparaat. Nu ik mijn eigen woorden terug zit te lezen moet ik een beetje om mezelf lachen, maar ik kan er niets aan doen. Mijn liefde voor de Airfryer is groot.

Je vraagt je nu waarschijnlijk af wat de Homie Airfryer S7 heeft waardoor mijn liefde nog meer gegroeid is. Mijn oude Airfryer is nog van de analoge generatie. Geen mooie digitale display met touchscreen maar een old school draai knop. Niks mis mee overigens, werkt ook prima, maar ik heb gewoon een zwak voor mooi displays. Daarnaast komt de Homie Airfryer S7 met een baking pan en een grillrooster. En dat is super fijn. Geen gedoe meer met cakejes of granola, gewoon in de baking pan en gaan. Het grillrooster klinkt misschien in eerste instantie onnodig, tot je er een keertje mee hebt gewerkt. Trust me. Bak je wel eens een kipfilet in je Airfryer? Dan ga je rete enthousiast zijn over dit grillrooster.

In mijn omgeving hoor ik veel verschillende reacties op de Airfryer. De ene is net zo enthousiast als ik, de ander vindt het helemaal niks. Deze laatste groep zijn vaak de mensen die nog nooit iets uit een Airfryer hebben gegeten en zich niet voor kunnen stellen dat iets lekker krokant kan worden zonder olie. En behalve deze 2 groepen heb je ook nog een handjevol mensen die er zeker van zijn dat een oven hetzelfde effect heeft. Wat absoluut niet zo is overigens. Zoete aardappelfriet krijg ik bijvoorbeeld met geen mogelijkheid lekker krokant uit de oven zonder dat ze zwart worden. Met de Airfryer lukt me dit wel. Behalve dat ik er krokante zoete aardappelfrietjes uit weet te toveren vind ik het gebruiksgemak ook heel erg fijn. Je gerechten zijn vaak toch iets sneller klaar dan in de oven.

Om je te laten zien wat voor lekkers je allemaal kunt maken met de Airfryer heb ik een aantal recepten voor je op een rijtje gezet, waaronder één nieuwe!

Ontbijtpizza

Deze ontbijtpizza van o.a. havermout en kwark heb je binnen no time uit je Airfryer getoverd. Kies wat lekkere toppings uit en je hebt een superfijn ontbijtje wat je ook op een doordeweekse dag redelijk snel kunt maken. Het recept vind je hier.

Granola

Om dit recept te maken is een baking pan voor je Airfryer héél handig, maar niet noodzakelijk. Wel is de granola heerlijk krokant en snel klaar. Het recept kun je hier vinden.

Baked oats

Net zoiets als een mugcake, maar dan veeeeel beter! Mugcakes worden nogal snel droog, maar deze baked oats zijn heerlijk. En hierbij geldt hetzelfde als bij de ontbijtpizza, ook dit ontbijtje kun je redelijk snel maken voor op een doordeweekse dag. In de oven ben je al snel een kwartier extra tijd kwijt. Het recept vind je hier.

Proteïne broodjes

De proteïne kun je hier overigens ook weglaten en vervangen voor wat extra meel maar dat deze broodjes heerlijk én snel klaar zijn is een feit. Het recept kun je hier vinden.

Zoete aardappelfriet

Deze zoete aardappelfrietjes zijn de beste die ik ooit heb gemaakt. Het is ook het best bekeken recept op mijn blog, en dat is niet zonder reden. Het recept vind je hier.

Loempia’s

Uiteraard kun je de voorgebakken loempia’s die je in de supermarkt kunt kopen ook bakken in je Airfryer, maar zelf maken is een stuk lekkerder. Het recept voor deze vegetarische loempia’s vind je hier.

Geroosterde amandelen

Last but not least. Ik gaf een tijdje geleden al een sneak peak op Instagram toen ik deze heerlijke zeezout amandelen had gemaakt. Er werd enthousiast gereageerd en hierbij dan ook het recept. Simpelen kan het eigenlijk niet. Je mengt een zak ongebrande amandelen met een drupje olie naar keuze (net genoeg waardoor het zeezout een beetje blijft plakken) en zeezout. Naar smaak kun je ook nog andere kruiden toevoegen. Meng alles goed en doe ze voor 5 minuten in een voorverwarmde Airfryer op 180 graden. Een beetje schudden tussendoor en klaar ben je. Warm zijn ze heel lekker, maar niet zo krokant. Ze worden vanzelf krokant wanneer je ze goed af laat koelen.

Wat is jouw favoriete recept voor in de Airfryer? Let me know in the comments below.

Volg je me al op Facebook & Instagram?

Geef een reactie