RECEPT | PROTEÏNE BROODJES UIT DE AIRFRYER

Klinkt goed of niet! Soms lijkt iets een goed idee en moet ik het uitproberen. Zoiets gebeurde afgelopen weekend geleden dus ook. Vriendlief wordt er altijd een beetje angstig van, want wanneer het iets wordt wat ik niet lekker vind dan eindigt het altijd op zijn bord. En mijn ideeën pakken niet altijd goed. Maar ik weet 100% zeker dat hij dit deze keer absoluut niet erg vond. Toen ik begon aan het deeg werd het enorm plakkerig en voelde ik alweer een bui boven mijn hoofd hangen. Maar goed, het deeg is toch al gemaakt, dan toch maar even de Airfryer in want wie weet. Eenmaal in de Airfryer begon het heerlijk te ruiken in de keuken en het broodje zag er van de buitenkant prima uit. Niet dat dit nou per se iets zegt natuurlijk. Maar geloof me, de smaak, de structuur, dit broodje is echt een feestje en ligt binnen 20 minuten op je bordje!

Wat heb je nodig voor 2 broodjes?

• 40 gram boekweitmeel
• 20 gram eiwitpoeder in de smaak vanille
• 150 gram magere kwark
• 1 rijpe banaan
• Paar druppeltjes Tasty Drops van Gymqueen, ik gebruikte de smaak marshmallow
• Ter garnering: 30 gram Queenella en 2 kiwi’s

Wat ga je doen?

• Prak de banaan fijn in een kom en voeg de overige ingrediënten toe en roer dit tot een glad (en plakkerig) beslag.
• Leg een bakpapiertje in de mand van je Airfryer, laat aan alle kanten een centimeter vrij voor de luchtcirculatie.
• Schep het beslag op het bakpapiertje en maak er een ronde vorm van. Je kunt maar één broodje tegelijkertijd bakken.
• Bak het broodje voor 15 minuten in de Airfryer op 180 graden, voorverwarmen is niet nodig.
• Zoet beleg is het lekkerste bij deze broodjes omdat ze door het eiwitpoeder natuurlijk al zoet van smaak zijn. Ik belegde de broodjes met wat Queenella en een kiwi.

De voedingswaarden zijn ook weer hartstikke prima. Wanneer je je aan de bovenstaande ingrediënten houdt en de toppings niet meerekent bevat 1 broodje 232 calorieën waarvan 34 gram koolhydraten, 20,2 gram eiwitten en 1,5 gram vetten. Wil jij je broodje ook beleggen met Queenella? Je kunt deze bestellen in de webshop van Gymqueen en wanneer je de code QueenLinda10 invult krijg je ook nog eens 10% korting op je bestelling.

Ga jij dit recept maken? Laat het me dan zeker even weten, dat vind ik super leuk! Je kunt hieronder een reactie achter laten, via Facebook of je kunt me taggen op Instagram en gebruik maken van de hashtag #wayofhealthnl

Volg je me al op Facebook & Instagram?

Tagged , , , , , , , , , ,

2 gedachten over “RECEPT | PROTEÏNE BROODJES UIT DE AIRFRYER

  1. Kun je dit ook bereiden in de oven? Indien ja, op hoeveel graden en hoe lang?

    1. In feite kun je alles wat je in de Airfryer maakt ook in de oven maken. In dit geval heb ik het alleen in de Airfryer getest dus wordt het experimenteren met de oven. Ik zou de temperatuur iets hoger zetten en hem er iets langer in doen en dan goed in de gaten houden tussendoor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.