RECEPT | PAASFLIP MET LEMON CURD

Heb je dinsdag het recept voor lemon curd voorbij zien komen maar heb je geen flauw idee waar je het in kan verwerken? Komt goed uit, want in deze paasflip smaakt het heel erg fijn. De old school vlaflip is weer een enorme hit op social media en daar werk ik maar al te graag aan mee. Eerder maakte ik al een proteïne flip als macro friendly variant en vandaag is het tijd voor nog een andere variant. De meeste ingrediënten zul je ongetwijfeld wel in huis hebben of je moet de paaseitjes structureel voorbij lopen in de supermarkt, wat ik overigens heel erg knap vind als dit je lukt! Mij lukte het niet en eerlijk is eerlijk, de 3 paaseitjes die in deze paasflip gaan zijn prima in te passen in je macro’s. Mocht je het niet willen dan kun je ze ook weglaten of vervangen voor extra pure hagelslag bijvoorbeeld.

Wat heb je nodig voor 1 paasflip?

  • 200 gram magere Franse kwark
  • 50 gram zelfgemaakte lemon curd
  • Optioneel: 3 paaseitjes
  • Optioneel: 15 gram paasei hagelmix (ik kocht deze bij Lidl)

Wat ga je doen?

  • Mocht je de lemon curd nog niet gemaakt hebben dan kun je dit het beste als eerste doen aangezien hij goed afgekoeld moet zijn voordat je hem in de paasflip verwerkt.
  • Begin met een laag magere Franse kwark, ongeveer 100 gram.
  • Schep hierop alle lemon curd en verdeel het over de kwark zodat je mooie laagjes krijgt.
  • Strooi hier eventueel de hagelmix overheen.
  • Schep hier de rest van de magere kwark op en top af met de paaseitjes. Ik sneed deze doormidden zodat ze mooi blijven liggen.

Easy does it, right?! En de macro’s zijn best wel prima, al zeg ik het zelf. Wanneer je je exact aan de bovenstaande ingrediënten houdt bevat deze paasflip 423 calorieën waarvan 30,9 gram koolhydraten, 25,2 gram eiwitten en 21,3 gram vetten.

Ga jij dit recept maken? Laat het me dan zeker even weten, dat vind ik super leuk! Je kunt hieronder een reactie achter laten, via Facebook of je kunt me taggen op Instagram en gebruik maken van de hashtag #wayofhealthnl

Volg je me al op Facebook & Instagram?

Geef een reactie