RECEPT | LEMON CURD

Het is alweer april en dat betekend in dit geval ook dat het bijna Pasen is. Klinkt misschien heel erg enthousiast, maar over 2 weken hebben we het Paasweekend toch echt weer achter de rug. Daarom zullen er de komende week een aantal Paasreceptjes online komen. Om te beginnen vandaag dus een recept voor heerlijke lemon curd. Ik vind lemon curd super lekker, op kwarktaart, op scones, door mijn yoghurt of gewoon puur. Nadeel is wel dat het bomvol geraffineerde suikers zit waar ik dan weer niet zo gek op ben. Maar gelukkig kun je ook een heerlijke lemon curd maken zonder geraffineerde suikers zodat je helemaal guilt free kunt genieten aan het Paasontbijt. Suikervrij is deze lemon curd niet, je kunt de agavesiroop eventueel weglaten maar ik vind dat lemon curd toch wel een zoetje kan gebruiken. En dat kleine beetje kan echt geen kwaad.

Wat heb je nodig?

 • 2 eieren
 • 50 gram agavesiroop
 • 50 ml citroensap
 • 25 gram kokosolie

Wat ga je doen?

 • Vul een steelpan met een laagje water en breng dit zachtjes aan de kook. Doe de pan niet te vol, de kom die je straks gaat gebruiken mag het water namelijk niet raken.
 • Doe de eieren in een kom en kluts ze goed door elkaar.
 • Voeg de agavesiroop en het citroensap toe (confession: voor het gemak gebruikte ik kant en klaar citroensap) en roer dit goed door elkaar.
 • Voeg als laatste de kokosolie toe in kleine stukjes.
 • Zet de kom bovenop de steelpan en blijf het mengsel goed doorroeren op laag vuur.
 • Goed roeren voorkomt gestolde stukjes ei en zorgt ervoor dat je een mooi egale lemon curd krijgt. Ik gebruikte hiervoor een garde, maar een spatel kan ook.
 • Zodra de lemon curd de substantie krijgt van yoghurt kun je hem in een potje gieten om af te laten koelen.
 • In een goed afgesloten potje kun je hem zeker een week bewaren.

Met dit recept maak je ongeveer 125 gram lemon curd. Deze volledige hoeveelheid bevat 469 calorieën waarvan 28,9 gram koolhydraten, 15,3 gram eiwitten en 32,1 gram vetten. In plaats van agavesiroop kun je ook honing gebruiken en de kokosolie kun je vervangen voor ongezouten roomboter, de macro’s veranderen dan natuurlijk wel.

Ga jij dit recept maken? Laat het me dan zeker even weten, dat vind ik super leuk! Je kunt hieronder een reactie achter laten, via Facebook of je kunt me taggen op Instagram en gebruik maken van de hashtag #wayofhealthnl

Volg je me al op Facebook & Instagram?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *