MIJN ERVARING MET TAKEDAILY

Zoals je weet maak ik er absoluut geen geheim van dat ik een voorstander ben van supplementen. Ondanks het feit dat ik gezond en afwisselend eet en daarnaast ook nog eens zo clean en vers mogelijk ben ik er van overtuigd dat ik niet alle vitaminen en mineralen binnen krijg die mijn lichaam nodig heeft. En dat is eigenlijk ook gewoon een feit. Vroeger was dit anders, maar de bodem waar onze broccoli nu in groeit bevat bijvoorbeeld al veel minder mineralen waardoor de broccoli dit ook minder in zich op kan nemen. En zo zijn er natuurlijk een heleboel meer voorbeelden. Eindstand: hoe gezond en vers je ook eet, je zult nooit alle benodigde vitaminen en mineralen uit je voeding kunnen halen. Vandaar dat er altijd een mini apotheek in mijn keukenlade staat met een potje multivitamine, extra vitamine C voor in de wintermaanden, vitamine D met magnesium, Omega 3, vitamine B12 en glucosamine. Maar in feite heb ik er natuurlijk helemaal geen verstand van, ik vind dat ik deze supplementen nodig heb maar is dat ook echt wel zo. Door het verhaal van Lisa heb ik mijn potjes eens zorgvuldig bekeken en kwam ik tot de conclusie dat ik -net als zij- een veel te hoge dosis vitamine B6 binnen kreeg. En daar zit het gevaar bij supplementen. We doen maar wat, iets te veel of te weinig kan vast geen kwaad. Iets te veel vitamine C kan inderdaad geen kwaad, dat verlaat je lichaam via je urine maar zo simpel is het niet altijd. Met dit in mijn achterhoofd heb ik in de tussentijd een aantal van mijn potjes in de vuilnisbak gemikt, maar wist ik nog steeds niet zeker of ik het wel goed deed.

Op dat punt kwam ik TakeDaily tegen op social media. Vitamines en mineralen die aansluiten op jouw persoonlijke behoefte die ook nog eens thuis gestuurd worden. Klinkt goed. Nu ben ik best wel kritisch en vraag ik me bij dit soort dingen vaak wel af of het niet té goed klinkt. Maar daar moet ik op terug komen, dit concept ís goed. Achter TakeDaily zit een deskundig team van diëtisten en voedingsdeskundigen die heel goed weten wat een lichaam nodig heeft, beter dan jij en ik (er van uitgaand dat je niet één van deze beroepen uitoefent ;-)). Zij hebben volgens de laatste wetenschappelijke inzichten een test ontwikkeld waarbij naar aanleiding van een aantal vragen jouw behoefte berekend kan worden. Geen ingewikkelde vragen, denk aan je geslacht, je geboortedatum, je huidskleur, of je op dieet bent, hoe vaak je sport, of je rookt, of je vegetariër bent en hoeveel groente je eet. In totaal 20 vragen. Vervolgens wordt jouw persoonlijke pakket samengesteld. In mijn geval bestaat dit uit Multi Vitamine D+, Shape Me Up en de Premium Omega-3 Visolie. Voor die laatste is overigens ook een vegan variant beschikbaar in de vorm van chia olie. Wanneer je vervolgens je gegevens invult krijg je voor €18,95 per maand een leuk mintgroen mapje op je deurmat met 28 doordrukstripjes met daarin je supplementen.

Dat het er leuk uit ziet is één ding, maar hoe zit het met de kwaliteit. Deze vraag is me met enige regelmaat gesteld, want €18,95 per maand is natuurlijk niet veel geld. Maar ik moet eerlijk zeggen dat het me tot nu toe meer dan prima bevalt en ik eigenlijk weinig verschil merk. Ik gebruik TakeDaily nu ongeveer 2 weken en voel me net zo prima, fit en energiek als toen ik mijn supplementen -die bijna allemaal van Solgar waren- slikte. Mocht je geen idee hebben, voor een multivitamine van Solgar met een inhoud van 30 pilletjes betaal je ongeveer hetzelfde. You do the math. Daarnaast vind ik het vooral enorm praktisch. Ik ontbijt altijd pas op mijn werk en neem mijn supplementen dus ook altijd mee. Voorheen zat er dus altijd een pillendoosje in mijn tas met de supplementen die ik bij mijn ontbijt neem. Nu knip ik een doordrukstripje uit, mik deze in mijn tas en klaar. Wanneer ik op vakantie ga slik ik niks, ik vind het dan te veel gedoe om óf alle potjes mee te nemen óf alles in een pillendoosje te doen. TakeDaily maakt het simpel. Ga je 5 dagen weg, dan knip je 5 doordrukstripjes uit.

Wel heb ik één verbeterpuntje wat eigenlijk al is doorgevoerd, maar toch wil ik het even benoemen. Ik ben tegenwoordig heel alert op wat ik precies slik. Een onnodig hoge dosis neem ik liever niet en dus wilde ik de ADH’s (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) van mijn samengestelde pakketje toch ook wel even goed bekijken. Zo blijkt dat ik 200% van de ADH aan vitamine B1, B6 en B12 binnen krijg. 150% van de ADH aan vitamine A en 200% van de ADH aan vitamine C en K. In mijn ogen iets te veel van het goede, maar niet per se gelijk schadelijk voor je. De oplossing om dit te voorkomen is iets nieuws op de website. Tegenwoordig heb je namelijk ook de keuze om zelf je pakket samen te stellen waarbij het team van TakeDaily je alsnog kan adviseren wanneer je dit fijn vindt. Op deze manier heb je volledig zelf in de hand hoeveel van de ADH van vitamines en mineralen je binnen krijgt. Fijn.

Ik ben absoluut tevreden over het product, het staat niet alleen leuk in mijn keuken, het is niet alleen enorm praktisch maar ook kwalitatief is het een sterk product. Vind ik het een aanrader? Zeker! Wil jij TakeDaily ook proberen? Vul dan voor je af gaat rekenen de code ‘WAYOFHEALTH’ in en krijg €10,- korting op je eerste bestelling. Wil je meer weten over TakeDaily? Neem dan een kijkje op hun website voor meer informatie en volg ze op Instagram!

Volg je me al op Facebook & Instagram?

Tagged , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.