DE 10 LEKKERSTE PAASRECEPTEN

Weet je wat ik zo grappig vind, een jaar of 10 geleden was Pasen helemaal niet zo’n ding. Je was een lang weekend vrij, je ging misschien even op bezoek bij je familie maar dat was het dan ook wel. Maar inmiddels is Pasen uitgegroeid tot een soort van tweede Kerst. Ik snap het wel, marketing technisch gezien, want voor supermarkten is het natuurlijk maar wat fijn dat je tegenwoordig niet meer weg komt met een simpel paasontbijtje. Niet dat ik het erg vind overigens, als er een excuus is voor lekker eten (hallo paaseitjes!) dan hoor je mij zeker niet klagen. Mocht je ook uit willen pakken aankomend weekend dan heb ik 10 heerlijke paasrecepten voor je bij elkaar gezocht, 5 gezonde én 5 minder gezonde. Enjoy!

Gezonde eisalade


Dit receptje deelde ik een tijdje geleden en is heerlijk voor bij het paasontbijt. Hartstikke macro proof ook en letterlijk nul toegevoegde suikers. Je vindt het recept hier.

Shakshuka

Ik bedenk me dat ik dit recept al te lang niet heb gemaakt, soms maak ik zoveel dat ik andere dingen compleet vergeet. Deze shakshuka is heerlijk als lunch maar ook als kleine avondmaaltijd. Je kunt het recept hier vinden.

Gevulde portobello met ei en bieslook

Gezond eten hoeft niet altijd veel moeite en tijd te kosten, zo blijkt maar weer. Dit recept van Feel good by food is echt een aanrader. Je vindt het recept hier.

Spiraalquiche

Wil je de show stelen bij het paasdiner? Dan is deze spiraalquiche je vriend. Is even wat werk, maar het is het zeker weten waard. Bijna zonde om op te eten. Dit receptje van Chicks love food vind je hier.

Ei sushi

Ook dit recept van Chicks love food is een dikke aanrader. Ook lekker met quinoa trouwens mocht je geen zin hebben in sushi rijst. En trouwens sowieso een aanrader wanneer je niet van nori bij je sushi houdt. Zo gemaakt en een superfijn hapje voor bij een brunch. Het recept vind je hier.

Dat waren de gezonde opties, tijd voor the “good” stuff!

Cheesecake met paaseitjes

Oh man dit ziet er zó belachelijk fijn uit. Wel rete ongezond, want speculaasjes, suiker en paaseitjes maar hartstikke prima voor je cheatdag! Het recept is van Lekker en Simpel en vind je hier.

Nutellabrood

En nog zo’n briljant cheat receptje. Super simpel om te makken en ik weet zeker dat iedereen dit lekker vind. Je zou eventueel de nutella kunnen vervangen voor de Queenella spread van Gymqueen waardoor je alweer een hoop minder suikers binnen krijg. Ook dit recept is van Lekker en Simpel en vind je hier.

Paasbrioche

De Sinner Sunday recepten van Chicks love food zijn eigenlijk altijd wel goed. Deze brioche maakte ik vorig jaar en smaakt 1000 keer beter dan een brioche uit de supermarkt. Het recept kun je hier vinden.

Paaseitjes fudge

Hoe bedoel je best of both?! Paaseitjes én fugde. Kost wel even wat tijd in verband met het afkoelen maar dan heb je ook wat. Het recept is van Laura’s Bakery en vind je hier.

Chocolade-karamel paasei croissants

Ook dit is een recept van Laura’s Bakery. Ik bezoek haar site niet heel erg vaak, maar wanneer ik trek heb in iets lekkers voor mijn cheatdag dan is Laura met stip op één mijn grootste online vriendin. Deze croissants zijn belachelijk lekker en hier kun je lezen hoe je ze moet maken.

Kan bijna niet meer misgaan toch met deze heerlijke recepten?! Ik hoop dat ik je wat inspiratie heb kunnen geven voor aankomend weekend!

Volg je me al op Facebook & Instagram?

Geef een reactie