RECEPT | PROTEÏNE FLIP

Mocht je me volgen op Instagram dan heb je dit plaatje afgelopen weekend al voorbij zien komen, ik was zo enthousiast over mijn creatie dat ik het gelijk moest delen. Al een tijdje zie ik dat de oldschool vlaflip steeds vaker in een moderner en gezonder jasje wordt gestoken. Ik vind dat dus echt super leuk! Vroeger aten we dit regelmatig. Yoghurt met vanille vla en siroop. Love it! Tegenwoordig staan dit soort dingen hier niet meer op het menu en omdat ik deze “trend” zo leuk vind besloot ik zelf ook een variant te bedenken: de proteïne flip! Laag in calorieën, laag in suikers en behoorlijk hoog in eiwitten! Je kunt niet alle ingrediënten in de supermarkt vinden, maar wel bij Body & Fitshop! De puddig die ik in dit recept gebruik is trouwens sowieso een dikke aanrader, ook op zichzelf. Maar goed, laat ik je vooral snel gaan vertellen wat je nodig hebt om deze proteïne flip in elkaar te zetten zodat je er straks mee kunt ontbijten (ja, zo goed zijn de macro’s!).

Voor 1 proteïne flip heb je nodig:

Wat ga je doen?

  • Eigenlijk is het heel simpel, je gaat laagjes bouwen.
  • Begin met de aardbeiensiroop en schep hier op de helft van de magere Franse kwark.
  • Schep nu de pudding erop en leg hier de stukjes chocolade op.
  • Schep de laatste helft van de magere Franse kwark in je glas en verkruimel de koekjes hierboven.
  • That’s it! Je kunt natuurlijk ook alles in een schaal mikken en door elkaar eten, krijg je alleen geen Insta worthy plaatje van natuurlijk!

En dan de macro’s. Ik vertelde je al dat ze goed genoeg zijn om dit als ontbijt te nuttigen, en dat is écht niet gelogen! Wanneer je je aan bovenstaande ingrediënten houdt bevat 1 portie 340 calorieën waarvan 21,7 gram koolhydraten, 29,6 gram eiwitten en 13,3 gram vetten.

Ga jij dit recept maken? Laat het me dan zeker even weten, dat vind ik super leuk! Je kunt hieronder een reactie achter laten, via Facebook of je kunt me taggen op Instagram en gebruik maken van de hashtag #wayofhealthnl

Volg je me al op Facebook & Instagram?

*Deze pagina bevat affiliate links. Wanneer je een aankoop doet via deze link betaal je geen extra kosten, wel krijg ik een klein stukje provisie over jouw aankoop waardoor ik dit soort heerlijke recepten kan blijven maken.

Geef een reactie