RECEPT | ONTBIJTPIZZA UIT DE AIRFRYER

Deze week staat een beetje in het teken van de fijne en gezonde ontbijtjes. Afgelopen dinsdag kwam er een fijn receptje online voor een ontbijtcake met ananas en vandaag een zogenaamde ontbijtpizza. Een ontbijtpizza uit de Airfryer wel te verstaan, want ik hou enorm van mijn Airfryer. Super makkelijk, super snel, je hoeft niet voor te verwarmen en de circulatie is top waardoor hij vaak sneller een goed resultaat behaald dan je oven. Niet alleen met deze ontbijtpizza, maar ook met (zoete) aardappelfrietjes bijvoorbeeld. Maar dat is een ander gesprek, let’s get to the point. De ontbijtpizza begint ‘fit foodie’ land een beetje over te nemen en ik begrijp ook precies waarom. Dit ontbijtje is makkelijk te maken, de ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis, het is snel klaar, het is lekker én heel erg vullend. Hierbij mijn variant op de ontbijtpizza, enjoy!

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

Wat ga je doen?

  • Meng bovenstaande ingrediënten goed door elkaar in een kom, wanneer je hiervoor een vork gebruikt is dat eigenlijk al voldoende.
  • Knip een bakpapiertje op maat zodat hij in je Airfryer past en er nog genoeg ruimte over is voor de lucht circulatie. Laat ongeveer een centimeter vrij aan alle randen.
  • Schep het mengsel op het bakpapier en spreid het gelijkmatig uit. De vorm doet er op zich niet toe, maar voor een pizza is een ronde vorm natuurlijk wel vanzelfsprekend.
  • Bak de ontbijtpizza in 15 minuten af op 180 graden, je hoeft de Aifryer niet voor te verwarmen.
  • Wanneer de ontbijtpizza gaar is kun je hem beleggen met de pindapasta, queenella en de banaan. Alles door elkaar is overigens óók een hele fijne combinatie!

Wanneer je je exact aan de bovenstaande ingrediënten houdt bevat de ontbijtpizza inclusief beleg 528 calorieën waarvan 53,7 gram koolhydraten, 23,2 gram eiwitten en 21,2 gram vetten. Je hebt gegarandeerd geen rammelende maag meer tot de lunch.

Ga jij dit recept maken? Laat het me dan zeker even weten, dat vind ik super leuk! Je kunt hieronder een reactie achter laten, via Facebook of je kunt me taggen op Instagram en gebruik maken van de hashtag #wayofhealthnl

Volg je me al op Facebook & Instagram?

*Deze pagina bevat affiliate links. Wanneer je een aankoop doet via deze link betaal je geen extra kosten, wel krijg ik een klein stukje provisie over jouw aankoop waardoor ik dit soort heerlijke recepten kan blijven maken.

Tagged , , , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.