RECEPT | ONTBIJTCRUMBLE

Nog niet zo heel lang geleden maakte ik voor het eerst een crumble met peer en koek- en speculaaskruiden. Deze pakte zo lekker uit dat ik het receptje gelijk online heb gezet, mocht je benieuwd zijn dan kun je hem hier vinden. Hij werd door jullie ook heel goed ontvangen, reden genoeg om nog eens een keer te experimenteren. Deze keer met aardbei, appel, kokos en kaneel en ik zal je alvast verklappen dat dit wederom een enorm feestje is. Ik nam hem als ontbijt met een beetje kwark erbij, en ondanks de hete substantie heb ik dit bakje binnen no time weg gewerkt. En het leukste van dit alles is dat de macro’s hartstikke prima zijn. Het lijkt alsof je enorm aan het cheaten bent, maar in werkelijkheid doe je dat dus absoluut niet. Wil jij hem dit weekend maken, dan heb ik hieronder het receptje voor je uitgewerkt.

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

 • 15 gram amandelmeel
 • 15 gram havermout
 • 5 gram kokosrasp
 • 1 eetlepel No Sugar van Body & Fitshop
 • 1 theelepel kaneel
 • 10 gram kokosolie
 • een halve appel, ik gebruikte Pink Lady
 • 100 gram aardbeien

Wat ga je doen?

 • Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
 • Snijd de appel en de aardbeien in blokjes en doe ze alvast in je ovenschaaltje, ik gebruikte in dit geval een crème brûlée bakje.
 • Doe het amandelmeel, de havermout, de kokosrasp, de No Sugar en de kaneel in een kom en roer dit goed door elkaar.
 • Laat in de tussentijd de kokosolie smelten en wanneer dit gesmolten is roer je dit door het meelmengsel tot er klontjes ontstaan.
 • Schep de crumble bovenop het fruit en druk het een beetje aan. Zet de crumble voor ongeveer 20 minuten in de oven.

Deze ontbijtcrumble bevat 296 calorieën waarvan 30,6 gram koolhydraten, 6,7 gram eiwitten en 16,1 gram vetten.

Ga jij dit recept maken? Laat het me dan zeker even weten, dat vind ik super leuk! Je kunt hieronder een reactie achter laten, via Facebook of je kunt me taggen op Instagram en gebruik maken van de hashtag #wayofhealthnl

Volg je me al op Facebook en Instagram?

Tagged , , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *