RECEPT | KAAS UIEN BROODJE

Voor degenen die mij persoonlijk kennen is wat ik je nu ga vertellen absoluut geen nieuws. Ik ben namelijk gek op kaasbroodjes en kaas uien brood. Ik weet niet hoeveel van dit soort broodjes ik al weg heb gewerkt in mijn 31-jarige bestaan, ik weet alleen dat dit er het afgelopen jaar bijzonder weinig zijn geweest. Zo weinig dat ze op één hand te tellen zijn. Ik besloot dat ik daar wel een beetje klaar mee was. Je moet jezelf af en toe ook wel wat lekkers gunnen en dus besloot ik mijn guilty pleasure om te buigen in een gezondere variant. En dat is gelukt! Zelfs vriendlief heeft ervan gesmuld. Ik wist dit broodje zelfs nog in te passen in mijn macro’s wat betekent dat ik dit dus wat regelmatiger kan (en zal) gaan eten. Benieuwd wat je nodig hebt? Let’s go!

Voor 1 broodje heb je nodig?

 • 50 gram boekweitmeel
 • 50 ml ongezoete amandelmelk
 • 1 ei
 • 1 kleine ui
 • 1 plak oude kaas of 30 gram geraspte oude kaas
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 theelepel tijm
 • Peper & zout

Wat ga je doen?

 • Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
 • Snijd de ui fijn en bak deze in wat kokosolie tot de ui glazig wordt.
 • Indien je een plak oude kaas gebruikt kun je deze in kleine stukjes snijden.
 • Doe het boekweitmeel in een kom met de amandelmelk, het ei, de tijm en wat peper en zout en mix dit tot een luchtig beslag.
 • Schep hier de gebakken ui en 2/3 van de kaas doorheen.
 • Gebruik een cakevorm van 12 cm en bekleed deze met bakpapier. Ik heb het bakpapier vochtig gemaakt en goed uitgeknepen voordat ik de vorm bekleedde zodat het broodje makkelijker los kom. Heb je geen cakevorm van 12 cm? Je kunt het recept vermenigvuldigen met 3 en het bereiden in een reguliere cakevorm.
 • Schep het beslag in de bakvorm en strooi het laatste beetje kaas eroverheen en eventueel nog wat tijm.
 • Zet het broodje voor ongeveer 25 minuten in de oven.
 • Het broodje blijft een beetje plakkerig. Eet hem vooral op wanneer hij nog warm is.

Dit hele broodje bevat 418 calorieën waarvan 39,6 gram koolhydraten, 21,7 gram eiwitten en 18,2 gram vetten. Wanneer je een andere meelsoort gebruikt zullen de macro’s niet meer gelijk zijn, maar mocht je geen boekweitmeel willen gebruiken dan zijn haver- en speltmeel ook goede alternatieven.

Ga jij dit recept maken? Laat het me dan zeker even weten, dat vind ik super leuk! Je kunt hieronder een reactie achter laten, via Facebook of je kunt me taggen op Instagram en gebruik maken van de hashtag #wayofhealthnl

Volg je me al op Facebook & Instagram?

 

Geef een reactie