RECEPT | ONTBIJTCAKE MET ANANAS

Zeg eens eerlijk, wat is er nou fijner dan ontbijten met cake of taart?! Als je het mij vraagt niks! Ook als ik weinig tijd heb voor het ontbijt is het fijn om een feestje op mijn bord te hebben, of achter mijn bureau op kantoor. Gezond(er) eten wordt vaak gezien als minder lekker of minder leuk, maar dit soort ontbijtjes bewijzen voor mij toch echt het tegendeel. De ontbijtcake die je hier kunt vinden is bijvoorbeeld één van mijn favoriete ontbijtjes en deze ontbijtcake met ananas komt daar momenteel héél dicht bij in de buurt. Ik vind hem zelf het lekkerst wanneer hij net uit de oven komt. Wel oppassen dat je je mond niet verbrandt, ik spreek uit ervaring..

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

 • 50 gram amandelmeel
 • snufje baking soda
 • 1 ei
 • 50 gram verse ananas
 • 25 ml kokosmelk
 • zoetstof naar smaak

Wat ga je doen?

 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Snijd de ananas in kleine stukjes en bekleed een kleine cakevorm met bakpapier.
 • Mix alle ingrediënten in een kom tot een glad beslag, dit kan makkelijk en snel met een vorm.
 • Roer de stukjes ananas door het beslag en schep het beslag in de bakvorm.
 • Zet het cakeje voor ongeveer 25 minuten in de oven.

Door amandelmeel te gebruiken blijft deze ontbijtcake enigszins laag in koolhydraten. Met ander meel kun je ook aan de slag, de macro’s worden dan wel anders. Als je je aan bovenstaande ingrediënten houdt bevat de ontbijtcake 343 calorieën waarvan 23,9 gram koolhydraten, 18,6 gram eiwitten en 17,8 gram vetten. Heb je geen kleine cakevorm? Verdrievoudig alle ingrediënten zodat je een reguliere bakvorm kunt gebruiken.

Ga jij dit recept maken? Laat het me dan zeker even weten, dat vind ik super leuk! Je kunt hieronder een reactie achter laten, via Facebook of je kunt me taggen op Instagram en gebruik maken van de hashtag #wayofhealthnl

Volg je me al op Facebook & Instagram?

Geef een reactie