MAALTIJDFREQUENTIE: HOE VAAK MOET JE ETEN?

Vandaag weer een blog van mijn kant. Wederom een blog over voeding, het is namelijk van belang hoe vaak jij eet op een dag. Maaltijdfrequentie noemen we dat. Hoe vaak op een dag is nu het beste om een maaltijd te nemen.  Je hoort van alles de laatste tijd. De een geeft aan dat je om de 2 à 3 uur een maaltijd moet nemen.  De ander geeft weer aan dat je 6 à 8 maaltijden op een dag moet nemen. Voor de meeste mensen heeft dit niet veel impact op het resultaat. Belangrijk is wel dat je de juiste hoeveelheid aan calorieën tot je neemt. Een goede macro verhouding is daarin erg belangrijk.  Kijk ook eens naar jouw lifestyle. Ben jij wel in de mogelijkheid om bijvoorbeeld 6 à 8 maaltijden op een dag te nemen. Vaak met een drukke baan, kids en hobby’s  is het een lastig verhaal. Dus ga als eerste eens kijken of het haalbaar voor jou is. Wanneer je dit hebt gedaan kun je gaan bepalen wat voor jou de beste maaltijdfrequentie is.  Of je nu 6 of 3 maaltijden neemt, plan deze wel zorgvuldig om aan de juiste macro’s te komen op een dag. Want dat blijf natuurlijk erg belangrijk in dit verhaal! Om je een beetje op weg te helpen heb ik een aantal tips voor je verzameld.

Tip 1
Probeer op vaste tijden je maaltijd te nemen. Structuur is vaak heel belangrijk zodat het een vaste gewoonte gaat worden.

Tip 2
3 tot 6 maaltijden op een dag is mijn advies, wat ik in de vorige tip al aangaf; probeer dit zoveel mogelijk op vaste tijden te doen. Daarnaast goed verspreiden over de dag.  ⠀

Tip 3
Zorg dat je binnen een uurtje na de training een post-workout meal tot je neemt. Probeer een maaltijd te nemen met voldoende eiwitten en koolhydraten. Daarnaast behoort een extra shake uiteraard ook tot de mogelijkheden. Belangrijk om te doen wat werkt voor jou.

Tip 4
Neem gerust een uurtje voor het slapen nog wat te eten, denk bijvoorbeeld aan een bakje kwark. Veel mensen hoor ik vaak zeggen dat je na 20.00 uur niets meer mag eten, maar dat is onzin. Je kunt gerust nog een heerlijk bakje kwark tot je nemen.

Heb je nog vragen dan mag je die altijd stellen in de reacties hieronder of via mijn Instagram account. Tot de volgende keer.

 

Geef een reactie