GYMQUEEN: IS DE HYPE TERECHT?

Sinds een aantal maanden kun je er bijna niet meer omheen. Wanneer ik door mijn Instagram scroll kom ik het standaard tegen, de producten van Gymqueen. Het ziet er allemaal ontzettend (fit)girly uit met de wit en roze verpakkingen. De pancakes schijnen geniaal te zijn en iedereen is lyrisch over de smaken “snowball” en “snickerdoodle”. Nu is het zo dat ik nogal sceptisch aangelegd ben en niet snel heel enthousiast ben over nieuwe merken. Ik heb de website al eens eerder bekeken en de spelfouten die ik op bijna iedere pagina tegenkwam zorgden ervoor dat ik er alweer vrij snel klaar mee was. Maar, eerlijk is eerlijk, mijn nieuwsgierigheid is toch gewekt en dus besloot ik de producten te bestellen die ik het meest voorbij heb zien komen. Compleet uit eigen zak, niks geen gesponsorde blog, je krijgt mijn oprechte mening.

Het kan natuurlijk zo zijn dat je op dit punt denkt: “Gymqueen? Waar heb je het over?”. Laat ik dus beginnen met de uitkomsten van mijn research. Gymqueen is van oorsprong een Duits bedrijf. Dit verklaart voor mij ook gelijk de spelfouten. Ik heb zelf jarenlang voor een Duits bedrijf gewerkt waar Duitse teksten ook vertaald werden in niet altijd even vloeiend Nederlands. Gymqueen is sinds 1 september operatief in Nederland met hun webshop. Hier kun je (en ik quote) kwalitatief hoogwaardige sportsupplementen en accessoires bestellen. En dat heb ik dan ook gedaan, of ze kwalitatief hoogwaardig zijn gaan we dan ook zien!

Ik bestelde 5 producten: de Gymqueen Queen Protein SlimFit in de smaak witte chocolade pistache, de Gymqueen Pancakes in de smaak snickerdoodle, de Gymqueen Queenella, een Gymqueen Protein Cookie in de smaak chocolate chip en de Queen Low-Carb Pralines in de smaak snowball kiss. Wat me gelijk opviel is dat veel producten momenteel niet op voorraad zijn, waarschijnlijk door de grote populariteit van het merk, maar toch wel een beetje jammer.

Gymqueen Queen Protein SlimFit

Gymqueen verkoopt verschillende soorten eiwitpoeders, maar de macro’s van deze variant haalden me over. Leuk detail: je hoeft niet gelijk een pot van een kilo aan te schaffen, ze hebben ze ook in 100 gram varianten. In mijn geval super fijn om te kunnen testen of het me bevalt. Anyway, de macro’s dus. Per dosering van 30 gram krijg je 113 calorieën binnen waarvan 1,59 gram koolhydraten, 23,23 gram eiwitten en 1,28 gram vetten. Hier ben ik dus echt laaiend enthousiast over. Verder is het eigenlijk gewoon een whey proteïne, alleen heeft Gymqueen het verrijkt met papaïne wat een stofje schijnt te zijn uit de papaya wat je stofwisseling een enorme boost moet geven. Klinkt allemaal spannend, maar is het ook lekker? Hier kan ik heel kort over zijn: JA! Ik had de smaak witte chocolade pistache en die is heerlijk. De structuur is ook heel fijn. Ik houd niet van dikke eiwitshakes en dat is deze ook absoluut niet. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar. En dan de prijs: voor een potje van 100 gram betaal je €4,98, voor een pot van een kilo betaal je €28,99. Niet de allergoedkoopste optie, maar het is het geld helemaal waard als je het mij vraagt.

Gymqueen Pancakes

De pancakes is waar mijn interesse werd gewekt. Deze jongens heb ik zo vaak voorbij zien komen, en ik moet eerlijk toegeven dat het er altijd heerlijk uit zag. Maar goed, er lekker uit zien en lekker smaken zijn 2 verschillende dingen. Ik heb al heel wat pancake mixen geprobeerd en tot nu vind ik alleen de mix van Scitec Nutrition lekker. Ik zie het dan ook wel als een uitdaging. De macro’s van de pancakes zijn wederom top. Per dosering van 50 gram krijg je 174 calorieën binnen waarvan 13,92 gram koolhydraten, 27,57 gram eiwitten en 0,49 gram vetten. Per dosering bak je 3 kleine pancakes. En ook voor de prijs hoef je het eigenlijk niet te laten. Je kunt ook hier kiezen voor een potje van 100 gram waar je €4,95 voor betaald, voor een pot met 500 gram betaal je €16,19. Ik kocht de smaak snickerdoodle en ging aan de slag. 2 scoopjes van de mix met wat water en na een beetje schudden ontstaat er een dik beslag. Het is dan ook heel simpel om kleine pancakes te bakken. Het bakken gaat ook simpel en ze worden super fluffy. En de smaak? LOVE IT! De smaak is goed, de structuur is goed, ik kan hier echt niets negatiefs over bedenken.

Gymqueen Queenella

Waar ben je als merk zonder een eiwitrijke variant van Nutella?! Dacht je hetzelfde als ik? Body & Fitshop kwam al met de Wheytella (of zoals het inmiddels genoemd wordt: Wheychoco) en ik moet zeggen dat ik die best wel prima te eten vond. Ik bestelde de Queenella om hem te vergelijken met de Wheychoco dus laat ik wederom beginnen bij de macro’s. 100 gram Wheychoco bevat 503 calorieën waarvan 39 gram koolhydraten, 21,4 gram eiwitten en 35 gram vetten. 100 gram Queenella bevat 515 calorieën waarvan 16 gram koolhydraten (ruim de helft minder), 5 gram eiwitten (ruim 3 kwart minder) en 44 gram vetten. Ik denk dat het duidelijk is dat je de Queenella voor de macro’s niet hoeft te kopen. De prijs is daarentegen wel wat gunstiger. De Queenella komt in een pot van 500 gram en kost €5,95. Wheychoco komt in een pot van 250 gram en kost €3,90. Qua smaak vind ik ze niets verschillen, allebei smaken ze naar hazelnoot en de structuur is van allebei net zo smeerbaar. Wil je gaan voor de meeste eiwitten dan is Wheychoco je vriend. Wil je gaan voor de minste koolhydraten (zoals ik), dan is Queenella je vriendin!

Gymqueen Protein Cookie

Protein cookies zijn opzich ook niets nieuws onder de zon. Ik ben er meestal niet zo dol op, geef mij maar een Complete Cookie van Lenny & Larry bijvoorbeeld, yum! Deze kun je trouwens sinds kort óók bestellen bij Gymqueen. Toch besloot ik de Protein Cookies een kans te geven. Ik koos voor de smaak chocolate chip omdat het me de meest veilige optie leek. Wat kan er mis gaan aan chocolate chip cookies toch? Een koekje is 80 gram en bevat 299 calorieën waarvan 36,4 gram koolhydraten, 23 gram eiwitten en 7 gram vetten. Voor een protein cookie is dit best wel prima overigens. En dan de smaak. Ik kreeg het gevoel dat ik een eiwitreep in cookie vorm zat te eten. De structuur is vergelijkbaar en ook de smaak. Op zich helemaal niet verkeerd. Ik nam hem als pre workout, alleen zou ik je dat niet aan willen raden. Tijdens mijn workout werd ik er nogal misselijk van. Voor een verpakkinh betaal je €1,97 en dat is best een prima prijs voor de 2 cookies die je er voor krijgt. Ik ben hier persoonlijk wel het minst enthousiast over van alle producten, maar dat heeft waarschijnlijk meer te maken met het feit dat ik er zo misselijk van ben geworden. En misschien tóch een stukje teleurstelling omdat ik gehoopt had op een krokante chocolate chip cookie.

Gymqueen Queen Low-Carb Pralines

Confession: ik heb nog nooit dit soort pralines op. Ik weet dat meerdere merken ze verkopen maar in een bepaalde vorm van zelfbescherming leek het me altijd zeer verstandig ze gewoon niet te bestellen. Toch deed ik het in dit geval wel en ik was dan ook heel erg benieuwd of ik spijt ging krijgen van deze keuze. De verpakking bevat 8 pralines à 10 gram per stuk. De totale verpakking bevat 250 calorieën waarvan 12,6 gram koolhydraten, 26,5 gram eiwitten en 6,1 gram vetten. Mocht de hele verpakking sneuvelen dan valt het best in je macro’s te passen was letterlijk mijn eerste gedachte. Ik ging voor de smaak Snowball en wauw, wat is dit een feestje! Eigenlijk zijn het kleine stukjes eiwitreep met geraspte kokos er overheen. Ik gebruikte ze als topping voor de pancakes en de rest is diezelfde avond nog gesneuveld. Voor deze pralines betaal je €2,47 wat best een prima prijs is voor wat je krijgt. Wederom een aanrader!

Zoals je ongetwijfeld hebt gemerkt gedurende deze blog ben ik blij verrast over GymQueen. Ik had dit eigenlijk helemaal niet verwacht, maar ik snap de hype en deze is wat mij betreft zeker terecht! Wanneer al mijn spulletjes op zijn ga ik zeker nog een nieuwe order plaatsen. Heb jij Gymqueen al eens geprobeerd? En zo ja, heb je nog aanraders voor me? Laat het me weten in de reacties hieronder, via Facebook of via Instagram!

Volg je me al op Facebook & Instagram?

Tagged , , , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je je winkelmandje zo achterlaten?

Vul hieronder je gegevens in om je winkelmandje op te slaan voor later. En wie weet ontvang je nog wel een leuke kortingscode van ons!