REVIEW NIEUWE VIVERA PRODUCTEN

Waar ik absoluut geen geheim van hoef te maken is dat ik een grote liefhebber ben van de producten van Vivera. Wanneer ik er voor kies een vleesvervanger te eten dan is het 9 van de 10 keer een vleesvervanger van dit briljante merk. Je snapt dan waarschijnlijk wel dat ik mega enthousiast werd toen er een grote doos bij me thuis werd bezorgd bomvol Vivera producten, waarvoor heel erg bedankt mochten jullie meelezen! Een tijdje geleden plaatste ik al een review mijn favoriete producten, vandaag review ik een aantal van de nieuwe producten die ik heb ontvangen. De pulled veggie, de plantaardige spekcjes en de krokante kipschnitzel. Benieuwd of er een nieuwe favoriet tussen zit? Laten we dan maar snel beginnen.

Vivera 100% plantaardige spekcjes
Hier was ik super benieuwd naar, online had ik al een heleboel goede verhalen gelezen maar ik ben zelf niet zo heel erg gek op de smaak en structuur van de real deal spekjes dus ik ben hier enigszins huiverend aan begonnen. De spekcjes zijn 100% plantaardig en dus ook geschikt wanneer je veganistisch eet. Laat ik vooral eerlijk zijn, ik vond ze niet zo lekker. Vriendlief daarentegen vond ze heerlijk, maar hij houdt ook heel erg van de real deal spekjes. De structuur en de smaak doen je echt geloven alsof je echte spekjes zit te eten, wat dus ook de reden is waarom ze bij mij niet heel erg in de smaak vielen. Ze zijn super goed krokant te bakken in de pan, ik denk dat je ze in de Airfryer misschien nog krokanter krijgt, maar dat heb ik niet geprobeerd. De voedingswaarden zijn hartstikke prima. 100 gram van deze spekcjes bevat 164 calorieën waarvan 5,3 gram koolhydraten, 16 gram eiwitten en 7,6 gram vetten. De spekcjes zijn denk ik ook heel goed te combineren met een stamppotje, ik heb ze verwerkt in een gevulde zoete aardappel. Het receptje hiervoor kun je hier vinden.

Vivera 100% plantaardige pulled veggie
Dit product is als enige van het hele pakket wat ik heb ontvangen bij de Jumbo in Goes verkrijgbaar. Toch heb ik het al die tijd laten liggen omdat ik geen idee had of ik dit lekker zou vinden. De substantie ziet er niet per se heel smakelijk uit en ik ben zo’n persoon wat graag dingen eten die er vooral ook lekker uit zien. Maar goed, eenmaal in huis heb ik het vrij snel na ontvangst geprobeerd. De voedingswaarden van dit product zijn wederom hartstikke prima. 100 gram pulled veggie bevat slechts 119 calorieën waarvan 12,6 gram koolhydraten, 13,9 gram eiwitten en slechts 0,4 gram vetten. Ik heb het bereid in de wok met een flinke schep kokosolie zodat de marinade van de pulled veggie niet aan je pan gaat “plakken”. De smaak is heerlijk! Wel een tikkeltje zoet, maar dat is prima te compenseren met een pittige BBQ saus bijvoorbeeld. Pulled Veggie is wat mij betreft een dikke aanrader. Snel bereidt, goed van smaak en multi inzetbaar. Lekker op een broodje, los bij wat gebakken aardappeltjes of zoals ik deed in een wrap met frisse rauwkost. Zeker weten voor herhaling vatbaar. Het recept voor deze wrap met pulled veggie kun je hier terugvinden.

Vivera 100% plantaardige krokante kipschnitzel
Oh yes! Ik sluit deze review af met het product wat ik sinds het uitgebracht is al wilde proberen maar helaas onvindbaar was in het soms wat aftandse Zeeland. Ik ben gek op krokante kipschnitzels, als van kinds af aan volgens mij. We eten ze best wel regelmatig dus eigenlijk kan hier niets mis gaan toch?! Eerst de voedingswaarden: per schnitzel krijg je 194 calorieën binnen waarvan 16,9 gram koolhydraten, 12,4 gram eiwitten en 7,3 gram vetten. Prima! En dan de smaak.. ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik denk dat ik deze plantaardige variant lekkerder vind dan de real deal! Heerlijk krokant, goed op smaak, fijne structuur, echt briljant lekker gewoon! Ik at het on the side bij een heerlijk bordje snijbonen stamppot (klik hier voor het recept) maar deze gaan werkelijk goed bij alles, of zonder iets, maakt echt niets uit. Supermarkten in Zeeland: KOOP DIT IN!

Ik ben super benieuwd naar jouw favoriete Vivera product! Je kunt me dit laten weten in de reacties hieronder.

Volg je me al op Facebook en Instagram?

Geef een reactie