RECEPT | TEMPEH SHOARMA

Ik hoef je vast niet uit te leggen dat shoarma niet erg goed is voor je lichaam. Het vlees is enorm vet en de knoflooksaus.. tja.. Maar je kunt natuurlijk ook shoarma maken van tempeh. Tempeh is gemaakt van sojabonen en zit bomvol eiwitten waardoor dit broodje nog enigszins fatsoenlijke macro’s heeft. Je kunt de knoflooksaus natuurlijk achterwege laten, of zelf maken op basis van Griekse yoghurt. Dit broodje is perfect voor het weekend of voor je cheatdag. Houd er wel rekening mee dat je de tempeh minimaal 24 uur moet laten marineren om het de smaak van de kruiden goed op te laten nemen. Wanneer je dit niet doet zal er niet veel smaak aan je shoarma zitten en die smaak is waarvoor je het wilt eten toch?! Mocht je nog twijfelen wat je aankomend weekend moet gaan eten dan kan je daar per direct mee stoppen. Dit wil je. Thank me later!

Wat heb je nodig voor 4 broodjes?

 • 400 gram tempeh
 • 1 rode ui
 • 1 groene paprika
 • shoarma kruidenmix
 • 4 pita broodjes
 • ijsbergsla
 • optioneel: knoflooksaus

Wat ga je doen?

 • Snijd de tempeh in kleine reepjes (formaatje shoarma) en doe de reepjes samen met wat olijfolie en de shoarma kruiden in een kom. Roer dit goed door en laat de marinade minimaal 24 uur in de shoarma trekken. Dek de kom af met folie en bewaar in de koelkast.
 • Snipper de ui fijn, wanneer je paprika toe wilt voegen snijd je deze in kleine blokjes.
 • Zet een pan op het vuur en bak hier de tempeh reepjes in ongeveer 10 minuten goudbruin. Voeg de laatste 5 minuten de ui en de stukjes paprika toe en bak deze mee.
 • Verwarm in de tussentijd de pita broodjes in de oven of in de broodrooster.
 • Snijd de broodjes open en vul ze met wat ijsbergsla, de tempeh reepjes en top het eventueel af met wat knoflooksaus!

Ga jij dit recept maken? Laat het me dan zeker even weten, dat vind ik super leuk! Je kan hieronder een reactie achterlaten, via Facebook of je kunt me taggen op Instagram en gebruik maken van de hashtag #wayofhealthnl

Volg je meΒ al op Facebook en Instagram?

3 thoughts on “RECEPT | TEMPEH SHOARMA

 1. Marieke

  Ik volg je blog nog niet zo lang, maar echt fijn!
  Deze ga ik zeker eens proberen!

  1. wayofhealth

   Dankjewel! Is zeker een aanrader dit! ?

   1. Marieke

    Woohoo! Heb t al even opgeslagen want ziet er echt yammie uit! :p

Geef een reactie