RECEPT | PEER SPECULAAS CRUMBLE

Dit is nou weer typisch zo’n gevalletje “roeien met de riemen die je hebt” op een moment dat ik enorme trek had in een zoet toetje na het eten. Er lagen nog 2 peren in mijn fruitmand die we allebei al een week links lieten liggen omdat ze maar niet goed rijp wilden worden. Ik nam de gok om ze te verwerken in een crumble in de hoop dat ze lekker zacht zouden worden in de oven, and they did! Voor de crumble maakte ik een combinatie van meelsoorten die ik nog in de kast had liggen én natuurlijk een flinke portie koek- en speculaaskruiden. Het huis rook zó ontzettend lekker toen deze crumble in de oven stond dat ik te gulzig werd met mijn eerste hap. Dus bij deze een kleine waarschuwing van mijn kant: laat ze een beetje afkoelen. As we speak voelt mijn tong nog steeds verbrandt aan.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

 • 2 conference peren
 • 30 gram amandelmeel
 • 30 gram speltmeel
 • 25 gram havermout
 • 20 gram Sukrin Gold
 • 50 gram gesmolten kokosolie
 • 1 flinke eetlepel koek- en speculaaskruiden

Wat ga je doen?

 • Verwarm de oven alvast voor op 190 graden.
 • Snijd de peren in stukjes en doe ze in 2 ingevette ovenschaaltjes, ik gebruikte crème brûlée bakjes. Roer hier per bakje een eetlepel amandelmeel doorheen.
 • Doe de rest van het amandelmeel in een kom samen met het speltmeel, de havermout, de sukrin gold en de koek- en speculaaskruiden. Roer dit goed door elkaar.
 • Smelt de kokosolie en giet dit bij het meelmengsel. Roer dit goed door elkaar tot je een soort van kruimels krijgt.
 • Schep de crumble bovenop de peren en zet de bakjes voor 20 minuten in de oven.
 • Even af laten koelen en klaar is je dessert, of snack, of ontbijt, wat jij wil!

Deze crumble bevat per portie 449 calorieën waarvan 34,3 gram koolhydraten, 8,4 gram eiwitten en 28,2 gram vetten. Mocht je geen Sukrin Gold in huis hebben dan kun je dit ook vervangen voor kokosbloesemsuiker, de voedingswaarden veranderen dan natuurlijk wel.

Ga jij dit recept maken? Laat het me dan zeker even weten, dat vind ik super leuk! Je kunt hieronder een reactie achter laten, via Facebook of je kunt me taggen op Instagram en gebruik maken van de hashtag #wayofhealthnl

Volg je me al op Facebook & Instagram?

Tagged , , , , , , , ,

1 gedachte over “RECEPT | PEER SPECULAAS CRUMBLE

 1. […] zo lekker uit dat ik het receptje gelijk online heb gezet, mocht je benieuwd zijn dan kun je hem hier vinden. Hij werd door jullie ook heel goed ontvangen, reden genoeg om nog eens een keer te […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *