RECEPT | GEZONDE GEMBERKOEK

Ongeveer een half jaar geleden poste ik het receptje van een overheerlijke ontbijtkoek zonder geraffineerde suikers. Nog steeds is dit één van de meest bekeken recepten en terecht ook, want deze ontbijtkoek verslaat wat mij betreft alle supermarkt- en bakkersvarianten. Een andere favoriet van vroeger is gemberkoek. Het lijkt op elkaar, maar toch is het weer net ietsje anders. Maar vooral ook ontzettend lekker. Deze gemberkoek bevat geen geraffineerde suikers en alleen complexe koolhydraten. In het recept maak ik gebruik van kokosbloesemsuiker, compleet suikervrij is het dus niet, maar wel een stuk gezonder dan het origineel, daar doen we het voor! Wanneer hij afgekoeld is kun je hem in stukken snijden en per stuk invriezen zodat je er de hele week plezier van hebt!

Wat heb je nodig?

 • 125 gram speltmeel
 • 125 gram boekweitmeel
 • 3 eetlepels kokosbloesemsuiker
 • 2 theelepels kaneel
 • 2 theelepels koek- en speculaaskruiden
 • snufje nootmuskaat
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 15 gram vers geraspte gember (gemberpoeder kan eventueel ook)
 • 150 ml ongezoete amandelmelk
 • 2 eieren
 • 1 eetlepel appelstroop

Wat moet je doen?

 • Verwarm de oven alvast voor op 200 graden en bekleed een cakevorm met wat bakpapier.
 • Pak 2 mengkommen. Doe in de ene kom alle droge ingrediΓ«nten en roer deze goed door elkaar.
 • In de andere mengkom mix je de eieren, de amandelmelk en de appelstroop tot een luchtig geheel.
 • Doe al mixend steeds wat van het meelmengsel erbij tot je een egaal, licht plakkerig beslag krijgt.
 • Schep het beslag in de bakvorm en zet deze voor ongeveer 25 minuten in de oven, dit kan per oven verschillen dus controleer het altijd even met een prikker. Er mag best een beetje aan de prikker blijven plakken, dat houdt de gemberkoek lekker chewy.

Wanneer je de gemberkoek in 10 plakken snijdt bevat 1 plak 114 calorieΓ«n waarvan 19,6 gram koolhydraten, 4,4 gram eiwitten en 1,8 gram vetten.

Ga jij dit recept maken? Laat het me dan zeker even weten, dat vind ik super leuk! Je kunt hieronder een reactie achter laten, via Facebook of je kunt me taggen op Instagram en gebruik maken van de hashtag #wayofhealthnl

Volg je me al op Facebook en Instagram?

Geef een reactie