RECEPT | GEZONDE EISALADE

Eisalade is nou typisch zoiets Hollands wat ik zelden meer eet sinds ik mijn levensstijl heb omgegooid. Best wel jammer, want ik vind het heerlijk. Vooral de variant van het bekende salademerk met de bakjes met de rode deksels. Yum! Afgelopen weekend bedacht ik me dat ik best wel eens een poging kon wagen om zelf een eisalade te maken, zo moeilijk kan het tenslotte niet zijn. Om de macro’s gunstig te houden heb ik de mayonaise die normaal gesproken gebruikt wordt vervangen voor Griekse yoghurt en heb ik het geheel op smaak gebracht met wat kruiden. Dikke aanrader kan ik je zeggen en het is ook nog eens makkelijk vooraf te maken zodat je het mee kunt nemen naar school of naar je werk.

Wat heb je nodig voor 1 portie?

 • 2 eieren
 • 1 eetlepel Griekse yoghurt 0% vet
 • 20 gram augurk
 • peper en zout
 • 1 theelepel kerriepoeder
 • 1 theelepel paprikapoeder

Wat ga je doen?

 • Zet een pan met water op het vuur en breng het water aan de kook.
 • Kook de eieren voor ongeveer 10 minuten zodat ze hardgekookt zijn, dit is wel zo fijn om ze te verwerken in je salade.
 • Laat de eieren helemaal afkoelen, leg ze desnoods voor een half uurtje in de koelkast.
 • Pel de eieren en prak ze fijn.
 • Voeg de Griekse yoghurt, de augurk en de kruiden toe en roer alles goed door. Indien nodig kun je het geheel nog wat extra op smaak brengen met wat peper en zout.

Dit gehele recept gebruik ik voor mezelf alleen, je krijgt dan 200 calorie├źn binnen waarvan 6,6 gram koolhydraten, 15,9 gram eiwitten en 12 gram vetten.

Ga jij dit recept maken? Laat het me dan zeker even weten, dat vind ik super leuk! Je kunt hieronder een reactie achter laten, via Facebook of je kunt me taggen op Instagram en gebruik maken van de hashtag #wayofhealthnl

Volg je me al op Facebook en Instagram?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *