RECEPT | BANANENSUSHI

Eerlijk is eerlijk, bananensushi is op zich niet echt iets nieuws. Vaak wordt het gemaakt met banaan, pindakaas en een pannenkoek. Die pannenkoek zorgt er wat mij betreft voor dat ik het een te grote bron van koolhydraten vind voor een tussendoortje en dus ging ik op zoek naar eenΒ (wat mij betreft) beter alternatief. Dit soort dingen ontstaan vaak wanneer ik de voorraadlade open trek en kijk wat we in huis hebben. Mijn oog viel op een zak pistachenootjes, how I love pistachenootjes, maar dat is een ander verhaal. In ieder geval leken deze pistachenootjes me best een prima combinatie met banaan en pindakaas.Β Zoet met zout, koolhydraten en vetten. Aan de slag dus.

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

  • 1 banaan
  • 1 eetlepel 100% pindakaas van Albert Heijn
  • 30 gram gepelde pistachenootjes

Wat ga je doen?

  • Het meeste werk zit hem in de pistachenootjes. Pel de nootjes en zorg dat de bruine velletjes ook zoveel mogelijk van de nootjes af zijn. Leg de gepelde nootjes op een snijplank en hak ze fijn met een mes. Je kunt ze ook even in de foodprocessor doen, maar de kans dat ze tΓ© fijn worden is dan wel aanwezig.
  • Schil de banaan en snijd deze in plakken.
  • Smeer de zijkanten van de plakken banaan in met de pindakaas. Je kunt de pindakaas ook in een schaaltje doen en de banaan er doorheen rollen.
  • Rol de zijkanten van de banaan hierna door de pistachenootjes en klaar ben je.

Wanneer je je aan de bovenstaande hoeveelheden houdt bevat dit heerlijke tussendoortje 443 calorieΓ«n waarvan 29 gram koolhydraten, 15,4 gram eiwitten en 28 gram vetten.

Ga jij dit recept maken? Laat het me dan zeker even weten, dat vind ik super leuk! Je kunt hieronder een reactie achter laten, via Facebook of je kunt me taggen op Instagram en gebruik maken van de hashtag #wayofhealthnl

Volg je me al op Facebook en Instagram?

Geef een reactie