RECEPT | AMANDEL KOKOS CAKE

Met het weekend voor de deur ben je misschien wel aan het bedenken wat je eens voor lekkers uit de oven gaat toveren. Doordeweeks heb ik zelf namelijk niet veel tijd om iets lekkers te bakken, in het weekend daarentegen wel! Onlangs ben ik weer eens aan de slag gegaan met amandelmeel. Niet mijn meest favoriete meel maar ik besloot het toch weer eens een kans te geven. Ik kan je alvast verklappen dat dit baksel best wel een succesje te noemen is. Door het gebruik van ongeraffineerde suikers blijft het een verantwoorde optie, maar écht gezond zal ik het zeker niet willen noemen. Suiker is suiker. Maar zo nu en dan wat zoetigheid kan natuurlijk helemaal geen kwaad. Dus ik zou zeggen, haal de ingrediënten in huis voor zover je deze nog niet hebt en bakken maar! Ik gebruikte in dit recept het zelfrijzend amandelmeel van Koopmans. Gebruik je deze niet, voeg dan nog een theelepeltje bakpoeder toe.

Wat heb je nodig?

 • 200 gram amandelmeel (ik gebruikte de zelfrijzende variant van Koopmans)
 • 100 ml ongezoete amandelmelk
 • 2 eieren
 • 4 eetlepels kokosbloesemsuiker
 • 2 eetlepels agavesiroop
 • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
 • 2 eetlepels geraspte kokos

Wat ga je doen?

 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Doe alle ingrediënten in een kom behalve de agavesiroop en de geraspte kokos, en mix het tot een glad beslag.
 • Het beslag is van zichzelf vrij plakkerig. Kun je er echt niets mee omdat het te plakkerig is, voeg dan nog een scheutje amandelmelk toe.
 • Bekleed de bakvorm met bakpapier, ik gebruikte een vierkante bakvorm van 20 bij 20 cm.
 • Schep het beslag in de bakvorm en zet hem voor 30 minuten in de oven.
 • Wanneer de cake uit de oven komt besmeer je hem met de agavesiroop en strooi je de geraspte kokos erover.

De cake is zowel warm als afgekoeld super lekker. Ik sneed de cake in 16 stukjes, 1 stukje bevat dan 99 calorieën waarvan 7,2 gram koolhydraten, 3,9 gram eiwitten en 5,8 gram vetten.

Ga jij dit recept maken? Laat het me dan zeker even weten, dat vind ik super leuk! Je kan hieronder een reactie achterlaten, via Facebook of je kunt me taggen op Instagram en gebruik maken van de hashtag #wayofhealthnl

Volg je me al op Facebook en Instagram?

Geef een reactie