MIJN TOP 3 EIWITSHAKES

Vanwege privé omstandigheden komt er vandaag geen blog van Danny online, dus vandaag zul je het met mij moeten doen! Met mij en mijn favoriete eiwitshakes wel te verstaan. Eiwitpoeder is toch wel iets wat bij de gemiddelde “fitgirl” in de keuken aanwezig is. Ik verwerk het ook heel erg vaak in mijn recepten en het zit standaard in mijn voedingsschema op trainingsdagen. De eiwitten in deze poeders worden namelijk sneller opgenomen door je lichaam dan de eiwitten uit andere voedingsmiddelen. Doordat je spieren beschadigen tijdens een workout hebben ze eiwitten nodig om te herstellen, de snel opneembare eiwitten uit deze poeders zijn hier perfect voor. Maar zoals altijd zijn er voor- en tegenstanders en in dit geval begrijp ik dat ook wel. Er is namelijk geen wetenschappelijk bewijs dat eiwitpoeders bijdragen aan meer spiermassa. Maar goed, of het nu werkt of niet, ik voel me er fijn bij. En omdat er ontzettend veel verschillende soorten eiwitpoeders zijn heb ik mijn persoonlijke favorieten voor je op een rijtje gezet.

Allereerst wil ik het onderscheidt maken tussen de 2 verschillende soorten eiwitpoeders. Je hebt namelijk eiwitpoeder op basis van whey proteïne en je hebt eiwitpoeder op basis van caseïne. Deze laatste soort wordt langzamer opgenomen door je lichaam en wordt dan ook vaak gebruik als pre bedtime snack zodat je lichaam gedurende de nacht voldoende eiwitten tot zijn beschikking heeft. Vandaag wil ik me voornamelijk focussen op whey proteïne omdat dit toch de meest gangbare vorm is. Let’s go!

1. Body & Fitshop – Whey Perfection

Ik moet jullie eerlijk bekennen dat dit toch wel met stip op één mijn favoriete shake is. De eerste verpakking eiwitpoeder die ik aanschafte was deze en tot op heden heb ik hier altijd een grote pot van in huis. Hij drinkt makkelijk weg en is goed te verwerken in mijn baksels. De variatie in smaken is enorm waardoor er voor iedereen wel iets tussen zit. Prijstechnisch gezien ook heel gunstig. Voor een pot van 2270 gram (81 shakes) betaal je €34,90. Per dosering krijg je gemiddeld 122 calorieën binnen waarvan 1,4 gram koolhydraten, 22,7 gram eiwitten en 1,6 gram vetten. Prima macro’s als je het mij vraagt en een goede optie om mee te beginnen. Als ik je een smaak aan mag raden: vanilla milkshake, straciatella of speculaas.

2. XXL Nutrition – Whey Delicious

Deze verdient een hele dikke tweede plaats! De bestseller van XXL Nutrition en dat vind ik ook absoluut terecht. De structuur van dit eiwitpoeder is wat grover dan zijn voorganger waardoor je misschien een beetje moet wennen bij de structuur. Wat ik zelf wel echt geweldig vind is dat wanneer je bijvoorbeeld kiest voor de smaak kokos er ook kokossnippertjes in je shake zitten. Love it. Toch zorgt de structuur er voor dat hij niet op mijn nummer 1 is komen te staan, dat fijnere vind ik toch net iets lekkerder. De smaken van XXL Nutrition zijn daarentegen wel echt top. Wat dat betreft verdienen ze de eerste plaats. Naast de standaard smaken die je bij ieder merk tegenkomt heeft XXL Nutrition de smaak vanilla cinnamon (echt, draag me weg), appeltaart en chocolate caramel. Briljant. Per dosering krijg je gemiddeld 160 calorieën binnen waarvan 3 gram koolhydraten, 32 gram eiwitten en 2 gram vetten. Qua macro’s een stuk beter dan de Whey Perfection van Body & Fitshop als je het mij vraagt. Qua prijs zitten ze in verhouding gelijk: voor een pot van 2500 gram betaal je namelijk €39,95.

3. Scitec Nutrition – 100% Whey Protein

Dit eiwitpoeder leerde ik kennen tijdens mijn bezoekjes aan Health Advies Breda. Ik kreeg bij één van mijn bezoekjes een sample mee en ondanks dat de smaak me absoluut niet beviel (strawberry white chocolate) was ik toch wel blij verrast. Waarom hij dan niet hoger in de lijst staat heeft dan ook alles te maken met het prijskaartje. Voor een pot van 2350 gram betaal je €49,90. Op zich niet eens zo heel erg veel, maar het is meer dat ik niet zodanig ondersteboven ben van de smaak en macro’s dat ik dit bedrag er niet voor over heb. De structuur is verder prima, eigenlijk wel net zo fijn als de Whey Perfection van Body & Fitshop en de variatie in smaken vind ik top. Mijn persoonlijke favoriet is de chocolate peanutbutter maar ook de smaken honey vanilla, kiwi banana, yoghurt peach en lemon cheesecake lijken me het proberen waard. En dan tot slot de macro’s: per dosering krijg je gemiddeld 117 calorieën binnen waarvan 3,8 gram koolhydraten, 22 gram eiwitten en 1,5 gram vetten.

Zoals je ziet liggen ze alle drie vrij dicht bij elkaar qua macro’s, het is dan ook meer je persoonlijke smaak en het budget wat je over hebt waarop je je keuze kunt baseren. Er staan momenteel nog 2 eiwitpoeders op mijn lijstje die ik graag wil uit proberen omdat ik er veel goede verhalen over hoor. Zodra één van bovenstaande potten de bodem nadert ga ik de whey proteïne van Bodylab uitproberen en die van Gymqueen. Heb jij ervaring met één van deze poeders? Let me know wat je er van vond en welke smaak je me aan kunt raden.

Volg je me al op Facebook & Instagram?

Geef een reactie