RECEPT | VEGETARISCHE WORTELWRAPS

Een tijdje geleden vond ik een envelop op mijn deurmat waar deze heerlijke wortel tortilla’s van No Fairytales in zaten! Super leuk! Ik ben gek op redelijk standaard voedingsmiddelen die in een groente jasje gestoken worden, zoals bijvoorbeeld de bloemkool pizza van Magioni! Maar vandaag dus wortel tortilla’s! Deze tortilla bestaat voor 45% uit groente en is sinds oktober 2016 verkrijgbaar bij Albert Heijn. En net als met de bloemkool pizzabodems heb je totaal geen idee dat je een wortel tortilla eet, het is hoogstens de kleur die je een vermoeden doet geven. Dus ook voor de niet wortel liefhebbers is het zeker het proberen waard! Aan mij de uitdaging om hier een heerlijk receptje mee te maken, niet zo lastig natuurlijk als de basis al goed is!

Maar eerst een mini review, want ik kan me zomaar voorstellen dat je hier wel iets meer over wilt weten. De tortilla’s zijn er in twee varianten: wortel en bieten. Vandaag besteed ik alleen wat aandacht aan de wortel variant, de bieten komen volgende week aan bod. Allereerst vind ik dit een super goed initiatief, zeker in een wereld die bol staat van fast food en obesitas. Mensen skippen makkelijk hun dagelijkse portie groenten terwijl je lichaam dit toch echt nodig heeft. Door de groente te verstoppen in een tortilla wordt het toch iets aantrekkelijker gemaakt. Zo werkt het bij kinderen, zo werkt het ook gewoon nog bij volwassenen!

De tortilla’s kun je herkennen aan de opvallende verpakking en zijn te vinden in het koelschap van de supermarkt. Voor zover ik weet zijn ze alleen verkrijgbaar bij Albert Heijn, maar ik kan me zo voorstellen dat andere supermarkten snel zullen volgen. Deze tortilla’s zijn namelijk heerlijk! De structuur is goed en de smaak ook. Mocht je denken dat ze overheersend naar wortel smaken, think again. Ik denk zelfs dat als je niet weet dat de tortilla voor 45% uit groente bestaat, je het niet eens door hebt.

Qua ingrediënten en voedingswaarden ben ik ook positief. Clean kan ik de wraps niet noemen, maar goed, het ingrediëntenlijstje vind ik niet heel schokkend en dus durf ik deze tortilla’s wel te bestempelen als gezonde en verantwoorde keuze. Een wrap is ongeveer 40 gram en dat betekend dat je per wrap 88 calorieën binnen krijgt waarvan 14,4 gram koolhydraten, 3,2 gram eiwitten en 1,4 gram vetten. Voor je beeldvorming: een gemiddelde volkoren wrap bevat per stuk 123  calorieën waarvan 19,4 gram koolhydraten, 3,6 gram eiwitten en 2,9 gram vetten.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

 • 4 wortel tortilla’s van No Fairytales
 • 240 gram Pulled Veggie van Vivera
 • 2 trostomaten
 • 100 gram ijsbergsla
 • spicy BBQ saus

Wat ga je doen?

 • Verhit een wok met wat olie en bak hierin de Pulled Veggie in ongeveer 5 minuten gaar. Hou het goed in beweging zodat je losse stukjes krijgt.
 • Leg de tortilla’s in de tussentijd voor een paar minuutjes in een niet voorverwarmde oven op 200 graden. Op deze manier worden ze warm, maar blijven ze zacht.
 • Snijd de tomaten in partjes en als je het fijn vindt kun je ook de ijsbergsla fijn snijden.
 • Vervolgens beleg je de tortilla met de ingrediënten en doe je er wat spicy BBQ saus over. Dit laatste hoeft natuurlijk niet, maar de Pulled Veggie is vrij zoet van smaak en dan vind ik een tegenhanger wel lekker!

Easy does it! Wanneer je 2 van deze wraps eet krijg je 348 calorieën binnen waarvan 52,4 gram koolhydraten, 21,5 gram eiwitten en 3,8 gram vetten.

Laat je me weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Klik hier voor meer lekkere recepten en volg me op Instagram voor nog meer eetinspiratie!

2 thoughts on “RECEPT | VEGETARISCHE WORTELWRAPS

 1. Bernadette Kooijman

  Wat een heerlijk recept! Thx!

  1. wayofhealth

   Graag gedaan!

Geef een reactie