RECEPT | TONIJN KERRIE SALADE

Al van kinds af aan ben ik dol op tonijnsalade. Vroeger maakte mijn oma het regelmatig als ze bij ons op bezoek kwam. Geen idee eigenlijk wat ze er in deed, maar ik likte mijn vingers erbij af. Ongetwijfeld een dikke klodder vol vette mayonaise! Toen was er een periode dat ik allergisch werd voor o.a. tonijn, zo gek kan het dus gaan met allergieën. Ik heb het jarenlang niet gegeten tot ik vorig jaar besloot de proef op de som te nemen. Op een zaterdag zonder enige plannen at ik 2 crackers met tonijn. Ik zat de tijd uit waarbinnen ik normaal gesproken ziek zou worden, maar zoals je ongetwijfeld al kunt raden gebeurde er niets! Allergie overwonnen en inmiddels eet ik weer regelmatig een lekkere tonijnsalade! Niet meer op mijn oma’s manier, maar zeker niet minder lekker! De variant met kerrie is één van mijn favorieten, en wanneer je hem eet op een halve komkommer (of gewoon zo uit het kommetje) heb je ook nog eens een koolhydraatarme lunch die bomvol eiwitten zit!

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

  • 1 blikje tonijn op water, ik gebruikte ongeveer 100 gram
  • 20 gram rode ui
  • 20 gram augurk
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt 0% vet
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • zout & peper

Wat ga je doen?

  • Laat de tonijn goed uitlekken en schep de inhoud van het blikje in een kom
  • Snijd de augurk en de rode ui in fijne snippertjes en doe deze bij de tonijn
  • Schep er 2 eetlepels Griekse yoghurt bij en roer het goed door
  • Voeg nu de kerriepoeder toe en wat peper en zout om het geheel wat extra smaak te geven.

Wanneer je dit eet op een halve, uitgeholde komkommer (ongeveer 150 gram) dan krijg je 160 calorieën binnen waarvan 7,2 gram koolhydraten, 30,7 gram eiwitten en 1,1 gram vetten. Laag in calorieën, laag in koolhydraten, maar super voedzaam door de hoge hoeveelheid eiwitten.

Laat je me weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Klik hier voor meer lekkere recepten en volg mij op Instagram voor nog meer eetinspiratie!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *