RECEPT | SPELT BANAAN OREO MUFFINS

Dat moment dat je iets wilt bakken, je je keukenkastje opentrekt en je oog (voor de 31e keer in een week tijd) valt op twee verpakkingen Mini-Oreo en je dan besluit die bakjes eindelijk open te trekken om door je baksel heen te mikken… Yay!

Dat mijn oog eerst vier weken lang, 31 keer per week, op de verpakking valt voordat ik het überhaupt open maakt, ligt in het feit dat ik mezelf goed genoeg ken om te weten dat zo’n verpakking onmogelijk aangebroken in mijn kast kan staan. Vol discipline ik, maar wanneer het om Oreo gaat is die discipline ineens eventjes een klein momentje vertrokken…

Anyway, wie houdt er nou niet van Oreo?

Ik wilde een cake-variant maken met banaan. Oreo en banaan is wat mij betreft een briljante combinatie (al vraag ik me –terwijl ik dit typ- ineens af waarbij Oreo niet zal matchen?) en zo ontstonden deze TE lekkere Spelt-Banaan-Oreo-Muffins!

Wanneer je zes van deze muffins wilt maken, pak je de volgende ingrediënten.
Of doe de hoeveelheden direct keer drie, dan maak je er namelijk 18 en ik durf te wedden dat zelfs deze 18 exemplaren zo op zijn:
100 gr banaan
50 gr speltmeel
1 ei (55 gram)
35 gr eiwit
20 gr mini Oreo
20 gr mini Oreo – chocolate Flavored Cream
15 gr micellar casein perfection – chocolate milkshake
5 gr pure cacaopoeder
8 gr bakpoeder

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Pureer de banaan.
– Pak een schaal, doe hier het meel, de caseïne, het bakpoeder, het ei en eiwit in en maak hier één mengsel van.
– Verdeel dit mengsel in twee schaaltjes en doe bij één van de twee het cacaopoeder. Meng dit goed door.
– Pak de oreo-koekjes, maak hier kleine stukjes van (houdt er een stuk of zes apart om bovenop de muffins te strooien) en roer door het beslag in de twee schalen.
– Verdeel het mengsel met de cacaopoeder over de zes muffinsvormpjes en verdeel vervolgens het lichte mengsel er over heen. Roer met een satéprikker een beetje door elkaar en strooi de overige Mini-Oreo’s over de muffins.
– Houd de verpakking mini oreo’s op de kop, laat er een paar in je hand vallen en geniet er van terwijl je de muffins voor 25 minuutjes de oven in schuift.

Een muffin bevat de volgende macro’s:
103 kcal, 14,2 khd, 5,3 eiwit, 2,6 vet, 1,5 vezel
Wanneer je er drie eet, (Het zou namelijk een te bizarre prestatie zijn, wanneer je het er slechts bij één kunt houden) kun je de volgende getallen zo overnemen (gemak dient tenslotte de mens):
309 kcal, 42,6 khd, 15,9 eiwit, 7,8 vet, 4,5 vezel

Waarschijnlijk heb je jouw verpakking Mini-Oreo, of de rol welke je vast nog wel ergens in je kast hebt liggen,
-as we speak- open getrokken en ben je alles bij elkaar aan het zoeken om deze muffins te maken.

Ik zou het tof vinden wanneer je mij niet vergeet te taggen wanneer je jouw resultaat op Instagram zet!

Enjoy! En oja, laat je mij dan direct weten of je net zo enthousiast bent als ik?

Liefs, Chantal

Geef een reactie