RECEPT | SNELLE PULLED CHICKEN

Pulled pork is best wel een ding geweest de afgelopen zomer en ik denk dat het de aankomende zomer niet anders gaat zijn. Bij foodtrucks kon je de meest heerlijke broodjes met dit smeuïge vlees naar binnen werken. Feit is alleen dat ik niet heel erg gek ben op varkensvlees. Überhaupt niet echt op vlees, behalve kip. Wat wil je ook met een Surinaamse vriend. De man leeft voor kip. Maar goed, ik dwaal af. Ik wilde dus graag eens pulled chicken voor hem maken. Nu weet ik dat je het beste resultaat krijgt wanneer je het een aantal uur in een slowcooker stopt of in de oven. Je voelt hem al aankomen, dat duurt me véél te lang. Ik besloot afgelopen weekend de uitdaging met mezelf aan te gaan om een smeuïge pulled chicken te maken die in minder dan een uur op je bordje ligt. Is dat gelukt? Zeker! Is het net zo smeuïg als uit de slowcooker? Iets minder. Is het lekker? JA! We hebben onze vingers er bijna bij opgegeten, zo lekker. Benieuwd hoe ik het voor elkaar heb gekregen? Lucky you, dat ga ik je nu vertellen.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

 • 400 gram kipfilet
 • 1 bouillonblokje
 • 1 eetlepel ketjap manis
 • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
 • 1 theelepel cayennepeper
 • snufje zout
 • spicy BBQ saus
 • 4 pistolets
 • komkommer

Wat ga je doen?

 • Breng een pan met water en een bouillonblokje (ik gebruikte kippenbouillon) aan de kook.
 • Voor een zo snel mogelijk resultaat heb ik de kip in stukken gesneden. Doe dit niet te klein, dan wordt de kip heel snel droog.
 • Kook de kipstukken in ongeveer 15 minuten gaar. Wanneer de stukken gaan drijven zijn ze goed.
 • Pluk de kip met 2 vorken uit elkaar tot je fijnere stukjes hebt.
 • Verhit wat olie in een koekenpan en doe hier de kipstukjes in met de ketjap, de kruiden en eventueel wat zout. Roer dit goed door elkaar heen op laag vuur. Doe je dit te lang dan wordt de kip droog.
 • Roer er op het allerlaatst wat van de spicy BBQ saus doorheen. Als de saus goed verdeeld is kan de pan van het vuur.
 • Snijd de komkommer in fijne plekjes en verdeel deze over de pistolets en schep vervolgens een flinke lepel van de pulled chicken op het broodje. Nog geen uur voorbij en jij kunt lekker gaan smullen!

Nu is dit niet per se een heel erg ongezond recept. De pistolets maken het alleen een minder verantwoorde optie, maar goed, af en toe mag je jezelf best verwennen. Een portie voor 1 persoon, exclusief de pistolets en de komkommer, bevat 456 calorieën waarvan 33,5 gram koolhydraten, 44,7 gram eiwitten en 14,2 gram vetten.

Laat je me weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Klik hier voor meer lekkere recepten en volg mij op Instagram voor nog meer eetinspiratie.

Tagged , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Open chat
1
Hi!
Kunnen we je helpen met een vraag over de webshop, een product uit ons assortiment of een order?
Powered by