RECEPT | PROTEIN BAR KWARKTAART

Laten we de eerste Friday 13th van 2017 maar gewoon met iets leuks beginnen! Niet dat ik zo bijgelovig ben, eigenlijk is het altijd goed om de dag met iets leuks te beginnen! Vorige week ontving ik een pakketje van XXL Nutrition met hun nieuwste eiwitrepen om uit te proberen. Geen straf voor een eiwitreep liefhebber zoals ik! Toen ik de eerste reep proefde ontstond er een leuk idee wat ik afgelopen weekend uit heb geprobeerd en wat echt belachelijk lekker uitpakte! Je hebt het natuurlijk al gezien, de eiwitrepen heb ik verwerkt in een heerlijke kwarktaart! En Way of Health zou Way of Health niet zijn als er geen kleine review van de eiwitrepen in dit recept verstopt zou zitten.

Dit was mijn eerste kennismaking met de producten van XXL Nutrition en ik moet eerlijk zeggen, so far so good! Ik ontving de Delicious Crunchy Protein Bars van het eigen merk. De repen doen hun naam in ieder geval eer aan. Ze zijn heerlijk van smaak én super crunchy!

Ik ontving de smaken White Chocolate & Cocos en White Chocolate & Caramel. De repen zijn ook nog verkrijgbaar in de smaak Cookies & Cream. Zoals ik al zei smaken ze heerlijk! De White Chocolate & Cocos is bestrooid met geraspte kokos en het lijkt net alsof je een Raffaello bon bon in je mond hebt! Maximaal genieten! De White Chocolate & Caramel is evengoed heerlijk, maar heeft wat meer weg van Ferrero Rocher. Niet dat dat een straf is trouwens. Je kunt de repen vanaf €1,95 per stuk bestellen op de website van XXL Nutrition. Maar als ik je een tip mag geven, bestel gelijk een hele doos. Ik weet namelijk zeker dat je er spijt van krijgt wanneer je het bij 1 reep houdt! En dan de macro’s, eerlijk gezegd ben ik hier niet heel erg over te spreken, ik zie mijn repen liever met minder koolhydraten. Maar die smaak he, die maakt alles goed! De White Chocolate & Cocos bevat 294 calorieën waarvan 21,6 gram koolhydraten, 17,7 gram eiwitten en 13,9 gram vetten. De White Chocolate & Caramel bevat 280 calorieën waarvan 20 gram koolhydraten, 20 gram eiwitten en 11,5 gram vetten.

Genoeg gekletst, tijd voor het recept! Zoals je misschien al kunt raden heb ik de eiwitrepen gebruikt om de bodem van de kwarktaart te maken. Je hebt hier wel een sterke keukenmachine voor nodig.

Voor 1 kwarktaart heb je nodig:

 • 2 Delicious Crunchy Protein Bars in de smaak White Chocolate & Coconut
 • 450 gram Skyr in de smaak vanille
 • 5 gelatineblaadjes
 • optioneel: kokosrasp

Wat ga je doen?

 • Breek de eiwitrepen in stukjes en doe ze in de keukenmachine. Zorg ervoor dat je een sterke keukenmachine gebruikt, want er is wat kracht nodig om de repen fijn te krijgen. Laat de keukenmachine een paar minuten draaien op de hoogste stand totdat je allemaal fijne stukjes over houdt.
 • Bekleed de bodem van een springvorm met een diameter van 20 cm met wat bakpapier of aluminiumfolie en gooi de fijngemalen eiwitrepen hier op. Met de achterkant van een lepel druk je het aan tot een glad geheel. Zet de bodem even in de koelkast.
 • Week de gelatineblaadjes ongeveer 5 minuten in een bakje met lauwwarm water.
 • Zet vervolgens een pannetje op het vuur met een scheutje water en roer hier de gelatineblaadjes in tot ze opgelost zijn.
 • Giet dit mengsel in een kom en schep hier ook de Skyr bij. Mix dit goed door elkaar met een handmixer.
 • Giet het mengsel op de bodem en zorg dat het goed verdeeld is. Eventueel kun je nu ook wat kokosrasp over de bovenkant strooien. Druk het een beetje aan met de achterkant van een lepel zodat het goed blijft zitten.
 • Laat de kwarktaart minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Uit dit recept haalde ik 8 puntjes. 1 punt van deze kwarktaart bevat 122 calorieën waarvan 10,6 gram koolhydraten, 10,8 gram eiwitten en 3,6 gram vetten. Deze macro’s zijn zonder de kokosrasp. Zoals je ziet kun je hier prima 2 of 3 puntjes van nemen. Als ontbijt, of als pre of post workout snack!

Laat je me weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Klik hier voor meer lekkere recepten en volg mij op Instagram voor nog meer eetinspiratie!

Geef een reactie