RECEPT | GEVULDE ZOETE AARDAPPEL

Zoete aardappel is sinds een jaar wel iets wat hier regelmatig wordt gegeten. Als frietjes uit de Airfryer, als puree door een stamppotje of gewoon in schijfjes gebakken in de pan. Super multifunctioneel en op welke manier dan ook hartstikke lekker. Gepofte zoete aardappel vind ik ook echt heerlijk, het enige jammere is dat dit ongeveer een uur van je tijd kost. Tijd die ik 9 van de 10 keer niet heb. Gelukkig is er ook een snellere manier om je zoete aardappel te poffen en wanneer je hem daarna vult met onder andere de plantaardige spekcjes van Vivera heb je een heerlijk feestje op je bord liggen in maximaal een half uur tijd! Say what?! Jup, met dit recept heb jij een gepofte én gevulde zoete aardappel op jouw bordje liggen.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

 • 2 medium grote zoete aardappels (250 gram per stuk)
 • 1 courgette
 • 175 gram plantaardige spekcjes van Vivera
 • een handje geraspte mozzarella
 • peper & zout

Wat ga je doen?

 • Was de zoete aardappelen goed schoon onder de kraan en droog ze af. Leg ze vervolgens in een diep bord en prik ze rondom in met een mes zodat ze hun vocht straks goed kwijt kunnen. Zet ze voor ongeveer 10 minuten in de magnetron op 750 watt en draai ze halverwege om zodat beide kanten goed garen.
 • In de tussentijd rasp je de courgette en bak je de plantaardige spekcjes krokant in wat kokosolie.
 • Wanneer de zoete aardappelen gaar zijn snijd je ze in de lengte voorzichtig open en schep je de inhoud er uit.
 • Meng de zoete aardappel met de courgette, breng op smaak met wat peper en zout en voeg op het allerlaatste moment de spekcjes erbij.
 • Schep het mengsel in de zoete aardappel, strooi er wat mozzarella over en zet ze voor 15 minuten in de oven op 175 graden.

Wanneer je liever gewone spekjes eet kan dit natuurlijk ook. Maar wanneer je je aan de bovenstaande ingrediënten houdt bevat een portie voor 1 persoon 433 calorieën waarvan 61,6 gram koolhydraten, 21,2 gram eiwitten en 9,4 gram vetten. Wanneer je nog wat van de vulling over houdt kun je dit in de koelkast bewaren. Voordat je het gaat eten kun je het even opbakken in de pan zodat de spek(c)jes weer knapperig worden.

Laat je me weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Klik hier voor meer lekkere recepten en volg mij op Instagram voor nog meer eetinspiratie!

 

Tagged , , , , , , , ,

1 gedachte over “RECEPT | GEVULDE ZOETE AARDAPPEL

 1. […] met een stamppotje, ik heb ze verwerkt in een gevulde zoete aardappel. Het receptje hiervoor kun je hier […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *