REVIEW | KOOPMANS OVIEBOLLEN

De Kerstdagen zijn net voorbij en het volgende feestje staat alweer voor de boeg: oud & nieuw! Weer een mooi excuus om veel en vooral lekker te eten. Een tijdje geleden zag ik de reclame van Koopmans voorbij komen met hun nieuwe oliebollen voor in de oven. Vriendlief keek me enigszins sceptisch aan: “dat kan toch niet lekker zijn?!”. Nu is vriendlief een echte oliebollen liefhebber, ik daarentegen iets minder. Ik vind ze veel en veel te vet en daardoor sla ik ze eigenlijk altijd over, volgens mij deed ik dit als kind al. Maar dit klonk me toch een stuk beter in de oren. Tijd om de zogenaamde oviebollen van Koopmans eens uit te proberen. Een eerlijke mening van een oliebollen liefhebber Γ©n van een oliebollen hater.

Voor €1,49 rekende ik de kant en klare mix af bij de Albert Heijn. Bij andere supermarkten zal hij ongetwijfeld ook verkrijgbaar zijn. Het enige wat je zelf nog toe moet voegen is 250 ml water, als je er van houdt kun je ook nog 100 gram rozijnen toevoegen en zorg ook dat je wat olie in huis hebt. Op de verpakking staat dat je het beste zonnebloem- of arachideolie kunt gebruiken, maar olijfolie werkt ook prima (ik spreek uit ervaring ;-)).

Je bakt de oviebollen in een muffinvorm. Echt ronde bollen ga je dan ook niet krijgen, ze zien er gewoon uit als muffins. Maar goed, uiteindelijk gaat het niet om de vorm maar om de smaak en de structuur.

De bereidingswijze is vrij simpel. De mix is zo gemaakt en moet een half uurtje rijzen. Vervolgens kun je de mix verdelen over je muffinvorm, giet je een theelepeltje olie over iedere holte met beslag en zet je ze voor 20 minuten in de oven. Even af laten koelen op een rooster en aanvallen maar! Ik nam de eerste hap en was positief verrast! De smaak lijkt in mijn beleving op de smaak van oliebollen maar dan zonder die vreselijke smaak van frituurvet. De buitenkant is lekker knapperig wat ongetwijfeld veroorzaakt is door het theelepeltje olie en de binnenkant heeft een stevige maar echte oliebol-achtige structuur. Ik vind het een dikke aanrader.

En dan tijd voor de mening van vriendlief en ik zal hem letterlijk citeren: “de structuur was als een oliebol en de smaak kwam enigszins in de buurt, waarschijnlijk moet ik er even aan wennen”. Hij was niet super enthousiast, maar ook niet super negatief. Ik snap het op zich wel, het is natuurlijk ook niet echt een eerlijke vergelijking. Wanneer je van de Γ©chte oliebollen houdt kun je het waarschijnlijk beter daarbij houden. Maar wil je een iets minder vette snack op tafel met Oud & Nieuw, dan zijn deze oviebollen zeker een goed alternatief als je het mij vraagt!

Nog een kleine tip van mij: wil je liever geen poedersuiker? Strooi dan de Happy Flavours in de smaak vanille van Body & Fitshop over de oviebollen heen! Lekker zoet, maar niet de suikers!

Heb jij ze al eens geproefd? En wat vond je er van? Laat het me even weten in de reacties hieronder!

Volg je me al op Instagram?

4 thoughts on “REVIEW | KOOPMANS OVIEBOLLEN

 1. Maud

  Thanx voor de review. Ben er nieuwsgierig naar geworden en wil zo ook gaan maken. Vroeg me alleen af hoe lang ze nog lekker zijn als je ze gemaakt hebt.

  1. wayofhealth

   Geen idee eerlijk gezegd, ze hebben het maar 1 avond overleefd ?

   1. Maud

    Haha daar ben ik ook bang voor. Misschien ga ik maar de helft van het pak maken in 1 keer als een soort zelfbescherming

 2. RECEPT | OUDE KAAS BOLLEN – WAY OF HEALTH

  […] je handen in het haar, want wΓ‘t moet er op tafel?! Sowieso natuurlijk oliebollen (of misschien de oviebollen van Koopmans?), appelbeignets, champagne voor middernacht, wat nootjes.. Ik kan me zo voorstellen […]

Geef een reactie