RECEPT | VANILLE CASHEWPASTA

Er zijn heel veel dingen die ik heel erg lekker vind, maar vaak verloopt dat in fases. Een constante factor is mijn liefde voor pindakaas én mijn liefde voor cashewnootjes. Liefst goed gezouten, maar dat is natuurlijk niet heel erg gezond. Afgelopen weekend besloot ik deze twee liefdes eens te combineren tot cashewpasta. Natuurlijk niks revolutionairs, maar ik had het nog nooit geproefd. De smaak op zich viel me een beetje tegen dus besloot ik wat te spelen met de smaak en dit pakte súper lekker uit! En weet je wat eigenlijk nog het leukste is, het kost zo ontzettend weinig moeite, het enige wat je er wel voor in huis moet hebben is een goede keukenmachine! Hou je niet van cashewpasta maar wel van pindakaas? Klik dan hier om te lezen hoe je zelf salted caramel pindakaas maakt!


Wat heb je nodig?

Wat ga je doen?

  • Doe de cashewnoten in de keukenmachine en laat deze draaien. De nootjes worden eerst fijngemaald tot een soort poeder, na een paar minuten veranderd dit poeder in een pasta. Wanneer je denkt dat het niet goed komt moet je de machine gewoon nog even zijn werk laten doen.
  • Wanneer er een pasta is ontstaan voeg dan het zeezout en het vanillepoeder toe. Doe dit naar smaak, de verhoudingen zoals hierboven genoemd geven een subtiele touch.

Wanneer je gebruik maakt van gebrande, ongezouten cashewnoten bevat het recept 916 calorieën waarvan 33,7 koolhydraten, 32 gram eiwitten en 71 gram vetten. Je hebt dan een flinke pot cashewpasta die je ongeveer een maand kunt bewaren, maar trust me

Laat je me weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Klik hier voor meer lekkere recepten en volg me op Instagram voor meer eetinspiratie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *