RECEPT | SUIKERVRIJE CHOCOLADEMELK

Misschien vind je hetgene wat ik je nu ga vertellen een beetje raar, ik lust namelijk geen chocolademelk. Chocolade vind ik heerlijk, melk krijg ik op zich ook nog wel weg, maar de combinatie van deze producten vind ik dus helemaal niks. Vriendlief is wél gek op chocolademelk. Zo gek dat wanneer er een pak in huis is het dezelfde dag nog op is. Voor mij dus de uitdaging om een suikervrije variant te maken die hij minstens net zo lekker vindt. En ik kan je vertellen dat hij deze chocolademelk ook helemaal heeft goedgekeurd. En guess what, ik vond hem zelfs best lekker! Waarschijnlijk door de toevoeging van wat koek- en speculaaskruiden en vanillepoeder wat het toch net iets smakelijker maakt! Deze combinatie maakt het ook een heerlijk drankje voor tijdens de Kerstdagen!

Wat heb je nodig voor 2 grote mokken?

Wat ga je doen?

  • Wel de dadels een kwartiertje in lauw warm water, hierdoor zijn ze straks makkelijker te blenden. Dit hoeft natuurlijk niet, het werkt alleen iets fijner.
  • Doe de amandelmelk, de dadels, de cacao en de kruiden in de blender.
  • Zet de blender op de hoogste stand tot alle dadels fijn gemalen zijn.
  • Zeef de chocolademelk voordat je hem inschenkt voor het geval er nog kleine stukjes dadel achter zijn gebleven.
  • Nu kun je de chocolademelk serveren, je kunt het ook nog even opwarmen in een steelpannetje.

Wanneer je dit recept over 2 mokken verdeeld bevat 1 mok 132 calorieën waarvan 2,9 gram koolhydraten, 4 gram eiwitten en 4,2 gram vetten.

Laat je me weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Klik hier voor meer lekkere recepten en volg mij op Instagram voor nog meer eetinspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *