RECEPT | POMPOEN STAMPPOT

Wist je dat een stamppotje ook prima kan als bijgerecht op de Kerst tafel?! Deze pompoen stamppot is hier hartstikke geschikt voor. Je kunt het natuurlijk ook gewoon op een doordeweekse avond op tafel zetten. Serveer er dan wat vegetarische balletjes of gehaktballetjes bij om een complete maaltijd te creëren. Pompoen is een super fijn product om in dit soort recepten te gebruiken, het bevat weinig calorieën, is laag in koolhydraten en smaakt met bijna alle kruiden heerlijk. Dit stamppotje is dan ook iets kruidiger dan je misschien gewend bent, maar de combinatie is echt heerlijk!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

 • 250 gram kruimige aardappelen
 • 400 gram pompoenblokjes
 • 1 ui
 • 12 vegetarische balletjes van Vivera
 • snufje gemalen komijn
 • snufje cayennepeper
 • zout & peper

Wat ga je doen?

 • Breng een pan met water aan de kook en schil in de tussentijd de aardappelen, snij de ui in stukken en als je een hele pompoen gebruikt kun je die nu ook in stukken snijden.
 • Kook de aardappelen en de pompoen in ongeveer 20 minuten gaar. Voeg de laatste 5 minuten de ui toe.
 • Bak intussen de vegetarische balletjes op 200 graden in de Airfryer voor ongeveer 15 minuten. Je kunt ze ook kort aanbakken in de pan met wat kokosolie als je geen Airfryer in huis hebt.
 • Als de aardappelen, de pompoen en de ui gaar zijn giet je ze af en stamp je ze zijn met een scheutje kookvocht. Voeg nu ook de gemalen komijn en de cayennepeper toe en breng het nog verder op smaak met wat zout en peper.

Wanneer je je aan bovenstaande ingrediënten houdt bevat een portie voor 1 persoon (inclusief de vegetarische balletjes) 384 calorieën waarvan 54 gram koolhydraten, 26,9 gram eiwitten en 4,6 gram vetten.

Laat je me weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Klik hier voor meer lekkere recepten en volg me op Instagram voor nog meer eetinspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *