RECEPT | OUDE KAAS BOLLEN

Het einde van het jaar komt echt alweer heel dichtbij. Morgen zwaaien we 2016 uit en knallen we het nieuwe jaar in! En misschien zit jij op dit moment wel met je handen in het haar, want wát moet er op tafel?! Sowieso natuurlijk oliebollen (of misschien de oviebollen van Koopmans?), appelbeignets, champagne voor middernacht, wat nootjes.. Ik kan me zo voorstellen dat je je gasten ook iets ‘anders dan anders’ voor wilt schotelen en zo zijn deze oude kaas bollen ontstaan. Een luchtige structuur en hartig! Als je het mij vraagt een perfecte combinatie! Daarnaast zijn ze ook nog enigszins macro friendly (enigszins!) en kun je ze de volgende dag eventueel nog opeten bij de lunch. Ze zijn ook nog eens makkelijk gemaakt en hoeven maar 25 minuutjes in de oven. Benieuwd? Lees dan snel verder voor het recept!

Wat heb je nodig?

 • 180 gram patentbloem
 • 70 gram havermeel
 • 250 gram magere Franse kwark
 • 2 eieren
 • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
 • 125 gram geraspte oude kaas
 • 1 eetlepel bakpoeder
 • snufje zout

Wat ga je doen?

 • Verwarm je oven alvast voor op 180 graden.
 • Doe alle ingrediënten in een kom (laat nog wat geraspte oude kaas over voor de garnering!) en mix dit met een handmixer tot een dik en plakkerig deeg. Mocht je deeghaken in huis hebben, dan kun je die ook gebruiken.
 • Bekleed je bakplaat met wat bakpapier en schep met behulp van 2 lepels de bollen deeg op de bakplaat. Ik haalde 12 bollen uit dit recept.
 • Strooi over elke bol nog een beetje van de geraspte kaas en druk het een beetje aan.
 • Zet de bollen voor 25 minuten in de oven.

De bollen zijn zowel warm als koud erg lekker. Wanneer je uit bovenstaand recept 12 bollen haalt dan bevat 1 bol 150 calorieën waarvan 16,4 gram koolhydraten, 7,8 gram eiwitten en 5,8 gram vetten.

Laat je me weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Klik hier voor meer lekkere recepten en volg mij op Instagram voor nog meer eetinspiratie!

Geef een reactie