Dit is natuurlijk helemaal niets nieuws, maar iets hoeft natuurlijk niet nieuw te zijn om heerlijk te smaken! Wanneer je net als ik bezig bent met macro’s en gezonde voeding dan kunnen de Kerstdagen best een struggle zijn. Ik ben dan ook van plan om deze dagen in de ochtend en middag me voornamelijk te focussen op eiwitten en koolhydraten uit groente. De overige koolhydraten en vetten kan ik dan ‘s avonds nuttigen, een soort van compensatie. Deze ei muffins zijn dan ook een perfect ontbijtje voor dit soort dagen, maar natuurlijk ook voor een gewone doordeweekse dag. Je kunt ze de avond van te voren maken en de volgende dag koud op eten, minstens net zo lekker! Varieer zoveel als je wilt, met groentes, met kruiden, de mogelijkheden met deze muffins zijn eindeloos. Deze muffins hebben een Italiaans tintje, mijn persoonlijke favoriet!
Wat heb je nodig voor 6 muffins?
- 6 eieren
- 2 tomaten
- 120 gram courgette
- 30 gram geraspte mozzarella, ik kocht deze bij Jumbo
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
Wat ga je doen?
- Verwarm de oven alvast voor op 200 graden en vet je muffinvorm in met wat kokosolie
- Snijd de courgette en de tomaten in kleine blokjes en verdeel ze over de muffinvorm
- Doe de eieren in een kom en kluts ze met de kruiden en wat peper en zout om het geheel wat meer smaak te geven
- Roer hierna de mozzarella door de eieren en verdeel het mengsel over de muffinvorm
- Bak de ei muffins in 15 minuten gaar en laat ze in de oven staan om wat af te koelen, zo zakken ze minder snel in.
Wanneer je je aan de bovenstaande ingrediënten houdt bevat 1 ei muffin 111 calorieën waarvan 3 gram koolhydraten, 9 gram eiwitten en 7 gram vetten.
Laat je me weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Klik hier voor meer lekkere recepten en volg mij op Instagram voor nog meer eetinspiratie.