PERSONAL | FLASHBACK 2016

Terwijl ik dit type besef ik me hoe belachelijk snel de tijd gaat. Ik heb dit de afgelopen tijd wel vaker gezegd, maar wanneer je erover na gaat denken is het toch bijna bizar te noemen. Over 3 dagen luiden we weer een nieuw jaar in, 2017. En dat terwijl de laatste jaarwisseling nog maar zo kort geleden lijkt. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het best wel fijn dat de tijd zo snel gaat. Dat betekend dat ik een leuk en fijn leven heb waarin ik meer dan genoeg om handen heb, misschien soms wel iets te veel maar dat terzijde. Wanneer het einde van het jaar in zicht is, is het tijd om het afgelopen jaar te evalueren. Het leek me leuk om jullie hier in mee te nemen!

2016 kan ik best wel een goed jaar noemen. In ieder geval een jaar wat in het teken stond van verandering, in de breedste zin van het woord. Ondanks het feit dat ik een kleine haat-liefde verhouding heb met verandering pakte het dit jaar best wel prima voor me uit!

Begin 2016 besloot ik mijn manier van leven drastisch om te gooien. Ik stopte met snoepen, de frituurpan ging de deur uit en ik begon weer met sporten. Een vreemde gewaarwording voor mensen in mijn omgeving, vooral voor vriendlief die mij helemaal niet zo kende. Een maand later besloot ik ook te stoppen met roken, iets wat ik al heel wat keren heb geprobeerd maar wat nooit slaagde. As we speak ben ik nog steeds gestopt en durf ik inmiddels wel uit te spreken dat het dit maal ook echt definitief is. Dat ik nog steeds bezig ben met gezond eten en sporten hoef ik je denk ik niet te vertellen.. πŸ˜‰

In aansluiting hierop begon ik mijn blog. Dit is iets wat al veel langer speelde, alleen had ik nooit een idee waarover deze blog dan zou moeten gaan. Met deze omslag in mijn levensstijl leek het vanzelfsprekend dit als onderwerp van mijn blog aan te houden, ook als kleine stok achter de deur voor mezelf. Na lang wikken en wegen ontstond Way of Health, begon ik mijn receptjes te fotograferen en uit te werken en lanceerde ik op 1 april de website. Al snel kreeg ik door dat mijn blog beter gelezen werd dan ik ooit had verwacht en ook het aantal volgers op social media begon behoorlijk te groeien. Ik vind het super leuk om mijn recepten en tips & tricks met jullie te delen, reviews te maken en jullie te updaten over mijn fitjourney. Van mijn blog mijn werk maken zou natuurlijk geweldig zijn, maar mijn nuchtere Zeeuwse mentaliteit zegt mij dat deze kans heel erg klein is.Β  Er zijn zo ontzettend veel bloggers dat dit ook absoluut niet mijn voornaamste doel is. Ik wil er plezier in hebben en jullie kunnen inspireren. Hoe het verder loopt zien we wel!

Alsof al deze veranderingen nog niet genoeg waren pakte mijn zoektocht naar een nieuwe, en vooral uitdagende baan begin van de zomer ineens heel positief uit. In een tijdsbestek van 3 dagen (dinsdag eerste gesprek, woensdag tweede gesprek, donderdag het goede nieuws) werd ik aangenomen voor mijn huidige baan. Tegelijkertijd betekende dit afscheid nemen van mijn oude vertrouwde plekje waar ik al 4 jaar werkte. Redelijk dubbel kan ik je vertellen. Daar komt mijn haat-liefde verhouding met verandering om de hoek kijken. Ik zat vast in een gewoonte, in een ritme wat me prima paste alleen miste ik uitdaging in mijn werkzaamheden. En ineens was alles anders, allerlei nieuwe processen, nieuwe collega’s, langere dagen door de reistijd en een heel andere bedrijfscultuur dan ik gewend was. Ik werk hier inmiddels ruim 3 maanden en kan alleen maar zeggen dat ik geen betere keuze had kunnen maken, het heeft even geduurd om mijn draai te vinden in dit nieuwe ritme en binnen dit bedrijf maar ik kan oprecht zeggen dat ik geen betere keuze had kunnen maken.

Al deze veranderingen hebben ook een hele positieve invloed op mijn privΓ© leven. Zonder hier al te diep op in te gaan ben ik heel blij dat mijn vriend mij altijd steunt in wat ik doe en onderneem. Zo heeft hij geen seconde moeite gehad met het feit dat er geen snoep of chips meer in huis was en trainen we regelmatig samen. Wanneer ik enorme cravings heb terwijl we in de supermarkt lopen loodst hij me langs de gevaarlijke gangpaden naar de kassa zonder iets slechts in ons mandje te leggen. Top! En wanneer ik de verleiding toch niet kan weerstaan veroordeeld hij me niet. Weer top! En het samen sporten kan ik echt iedereen aanraden. Vooral wanneer we een uurtje naar buiten gaan bespreek je toch een heleboel andere dingen dan wanneer je samen op de bang tv zit te kijken.

En als laatste is het ook qua gezondheid een prima jaar geweest. Wel hebben we allebei een knie blessure opgelopen dit jaar, maar goed, als dat alles is! Naast alle ellende die dit jaar heeft plaats gevonden -ik noem alleen maar de aanslagen in Brussel, Nice en Berlijn- denk ik dat ik absoluut helemaal niets te klagen heb gehad dit jaar.

En dan goede voornemens, het hoort erbij maar ik doe er niet aan. Dit omdat de meeste goede voornemens op 2 januari al sneuvelen. Ik heb wel wat doelen voor mezelf gesteld, sowieso qua het sporten en mijn voeding wat ik vanaf januari weer op ga pakken samen met mijn coach van Health Advies Breda en ook voor Way of Health. Er zijn het afgelopen jaar een aantal leuke samenwerking geweest en er komen er ook weer een paar aan voor aankomend jaar.

Anyway, om een lang verhaal kort te houden, ik hoop dat 2016 voor jou net zo goed, mooi en leuk is geweest als voor mij! En daarnaast wil ik je ook alvast het allerbeste wensen voor 2017! Geniet van de jaarwisseling, maak er een mooi feestje van, eet tot je erbij neervalt en doe voorzichtig met vuurwerk!

Tot in 2017 liefste fitties!

Geef een reactie