FIT | UPDATE HEALTH ADVIES BREDA

Het is alweer een tijdje geleden dat je iets hebt gehoord omtrent mijn begeleiding bij Health Advies Breda. Sinds de laatste update heb ik alweer 2 metingen gehad, en is er best wel veel veranderd. De laatste update stond in het teken van de meting na een periode van struggles en gebrek aan discipline. Door mijn vakantie en mijn jobswitch maakte ik er een potje van en ging ik met volle tegenzin naar mijn check up toe. Uiteindelijk was mijn vetpercentage toch weer met 1% gedaald en ging ik met een goed gevoel naar huis en raapte ik al mijn discipline weer bij elkaar. Als je benieuwd bent hoe de afgelopen weken zijn verlopen, lees dan zeker even verder.

Zoals je misschien hebt gelezen kreeg ik in oktober een trainingsschema mee waar ik super enthousiast van werd. Ik was dan ook super benieuwd of het effect zou hebben op mijn resultaat. Ik trainde altijd op mijn eigen manier, wat oefeningen uit de Bikini Body Guide, wat oefeningen uit het Killerbody Dieet van Fajah Lourens en nog wat oefeningen die ik vroeger altijd deed. Maar goed, nu dus op de manier van Health Advies Breda.

Op 6 november was het tijd voor een meting. We reden naar Breda en kwamen aan in een bomvolle winkel. Misschien niet zo slim van mezelf om op deze dag te gaan vanwege de Fitgirl Fair die in Breda gehouden werd, helaas bedacht ik me dat pas op het moment dat ik de winkel binnen stapte. Willem was aan het werk op de Fitgirl Fair en ik werd wederom geholpen door Zwier. Na eventjes gewacht te hebben was het tijd voor de meting. Ik stond er helemaal blanco in, ik had geen verwachtingen en zag ook geen verschil aan mijn lichaam vergeleken met de vorige keer. Ik moet eerlijk zeggen dat dat best wel frustrerend kan zijn. Je doet zoveel moeite, je let zo streng op je voeding maar de spiegel, het meetlint en zelfs de weegschaal laten niks zien. Gelukkig was er wel verschil in de huidplooimeting. En een behoorlijk verschil ook, in 3 weken tijd is mijn vetpercentage met 3% gedaald naar 21,1%. Say whay?! Ja, dat dacht ik dus ook. Mijn doel toen ik voor het eerst binnen kwam bij Health Advies Breda was een vetpercentage van 22%. Dat doel ben ik met deze daling ineens voorbij. Bizar! Zwier legde me uit dat het vanaf nu wel wat moeilijker kan worden en dat het sowieso minder snel zal gaan. Dat is wel goed om te beseffen, zodat je geen onrealistische verwachtingen krijgt.

Een week later ontving ik mijn nieuwe voedingsschema en ik moet heel eerlijk zeggen dat ik er niet gelijk heel erg enthousiast van werd. Mijn tussendoortje in de ochtend was geschrapt en dat zag ik op dat moment als iets vreselijks. Nu ik dit typ moet ik er eigenlijk wel om lachen. Qua calorieΓ«n iets omhoog, qua verhoudingen in macro’s ook iets anders. Ik had het vermoeden dat dit meer gericht was op spieropbouw en na mijn bezoekje van vorig weekend bleek dat mijn vermoeden klopte. De eerste dag volgens mijn nieuwe voedingsschema waarschuwde ik mijn collega’s alvast voor een hoop chagerijnigheid, op dat moment was ik namelijk nog steeds in de illusie dat ik de ochtend niet door zou komen zonder tussendoortje. Well, was I wrong! Ik heb geen seconde een hongergevoel gehad, in tegendeel zelfs. Na 2 weken gegeten te hebben volgens dit schema stapte ik afgelopen weekend weer de auto in voor een nieuwe meting. Voordat ik vertrok besloot ik me thuis nog even te meten en kwam tot de conclusie dat er wederom geen verandering zichtbaar was ten opzichte van een maand geleden. Hetzelfde geldt voor het cijfertje op de weegschaal. Eenmaal aangekomen deed ik mijn verhaal bij Willem en was het tijd voor de meting. Tot nu toe zat ik iedere keer mis met mijn vermoedens, maar helaas had ik het nu een keer goed. De meting vertelde me dat mijn vetpercentage 22,6% is, 1,5% hoger dan een maand geleden. En dat is balen. Ik besef me ook dat het nog steeds goed is, maar toch is een stijging minder leuk om te horen dan een daling.

Nu is het zo dat december voor mij een lastige maand is. As we speak zit ik in Berlijn en morgen ben ik jarig. Deze dagen is het dan ook lastig om me aan mijn schema te houden. En eerlijk gezegd gun ik het mezelf ook wel om het een tijdje los te laten. Wanneer we thuis zijn is het ook alweer bijna Kerst en ook dan heb ik geen zin om me als enige 100% in te houden. Op de ‘normale’ dagen zal ik me netjes aan mijn schema houden maar ik heb ook zin om gewoon te genieten wanneer ik daar behoefte aan heb. Dit heb ik ook besproken met Willem en dit betekend dan ook dat ik dit jaar sowieso geen meting meer laat doen. In januari pak ik alles weer 100% op en wanneer er weer een meting gedaan is kunnen jullie daar hier weer een update van verwachten! Hierbij wil ik Willem en Zwier ook even bedanken! Door hun coaching en adviezen ben ik sinds augustus toch maar mooi 5% in vetpercentage gedaald, dit was me zonder hun hulp nooit gelukt! Dus, thanks guys!

Mocht je zelf ook een bezoekje willen brengen aan Health Advies Breda dan kan dit natuurlijk. Je kunt altijd binnen lopen, maar je kunt ook van te voren even checken of er tijd voor je is (handig als je een stukje moet reizen!).

Gegevens
Health Advies Breda
Tolbrugstraat 15a
4811 WN Breda
076 514 5384
info@healthadviesbreda.nl
www.healthadviesbreda.nl

Openingstijden
Maandag 13.00 – 18.00
Dinsdag 10.00 – 18.00
Woensdag 10.00 – 18.00
Donderdag 10.00 – 21.00
Vrijdag 10.00 – 18.00
Zaterdag 10.00 – 17.00
Zondag 12.00 – 17.00


Bron kopafbeelding

1 thought on “FIT | UPDATE HEALTH ADVIES BREDA

  1. UPDATE HEALTH ADVIES BREDA – WAY OF HEALTH

    […] been a while, maar ik ben nog steeds onder begeleiding van Health Advies Breda. Mijn laatste update plaatste ik in december dus het is wel weer tijd om jullie een kleine update te geven over […]

Geef een reactie