RECEPT | VEGETARISCHE MAGIONI PIZZA

Ik houd zo van pizza! Toen ik nog niet zo actief aan het trainen was en alles behalve gezond leefde, at ik het dan ook geregeld en in die tijd ging er geen maand (of zou het week geweest zijn?) voorbij dat ik geen pizza zat te eten op de bank uit een kartonnen doos welke ik dan bestelde bij New York Pizza (gemak diende Chantal toen tenslotte in het bijzonder). Ik ben me er van bewust dat deze veel te vette pizza-variant voor heel veel mensen pizza is, maar ik hield er van. Misschien nog steeds wel, maar inmiddels kan ik mij de smaak van zo’n ding niet eens meer echt herinneren…

Nu wil het geval dat ik New York Pizza helemaal niet mis en ik iedere variant van een pizza in het bijzonder waardeer. En toen was daar ineens, een tijdje geleden, de Magioni pizzabodem (drieduizend maal dank, @magionipizza)! Sinds dat deze bodem in de winkel lag in april van dit jaar, eet ik hem geregeld. ik reed er met liefde voor naar de andere kant van het centrum. Gelukkig zijn de bodems nu bij ontzettend veel vestigingen van de Albert Heijn te krijgen en dat betekent dat ik opnieuw iedere week intens zit te genieten van een pizza! Weliswaar niet besteld, niet uit een kartonnen doos, zonder al die ontzettend vettige ingrediënten en vaak ook niet op de bank, maarrrrrrr.. Ik eet een pizza, die gezond is en waar ik intens gelukkig van word!

Een pizza met maar iets meer dan 500 calorietjes. De afgebeelde vegetarische variant heeft -serieus!- namelijk maar 500 calorieën! Zo kun je nog eens een pizza naar binnen schuiven! Als diner, als lunch, als ontbijt, als tussendoortje, als pre-bedtime-meal? Wat maakt het uit, 500 calorietjes zijn altijd te eten!

Ik hoor je denken: “Maar uhh, 500 calorieën voor een pizza?! HOE DAN?”. Nou, wanneer je de hoeveelheden aanhoudt zoals op onderstaand exemplaar heb je hem te pakken hoor!

1

1 Magioni Bloemkool Pizzabodem
50 ml AH Basis pastasaus basilicum
100 gram champignons
120 gram tomaat
50 gram mozzarella light
Verse basilicum
Peper, zeezout

Pizzaatje ligt met vijf minuten in de oven waar je hem maar een minuut of 12 hoeft te laten liggen voordat je er van smullen kunt (zie, zelfs bij een beetje ochtend-chaos heb je net zo snel een pizza uit de oven getrokken als een goed warm havermoutje uit een pan getoverd. Kan dus prima als ontbijt).

Pak één van de twee bodems uit de verpakking. Smeer er 50 gram pastasaus overheen. Verdeel de schijven tomaat er over, leg de dunne plakken champignons er over heen. Snijd de 50 gram mozzarella in dunne plakjes en verdeel deze er over. Leg er wat blaadjes basilicum op, strooi er wat peper en zout over heen ennn… that’s it!

2

Precieze macro’s?
512 calorieën, 76 gram koolhydraten, 26 gram eiwitten, 9 gram vetten en 7 gram vezels.

Stel je voor, je maakt precies deze variant vanavond, vanmiddag of misschien zelfs morgenochtend, tag dan vooral de lieve mensen die deze ultrafijne bodem bedachten, maar ook ik ben dan bijzonder benieuwd naar jullie exemplaar! Ik eet namelijk niet alleen graag pizza, ik kijk er net zo graag naar!

Liefs, Chantal

Tagged , , , , , , ,

1 gedachte over “RECEPT | VEGETARISCHE MAGIONI PIZZA

  1. […] redelijk standaard voedingsmiddelen die in een groente jasje gestoken worden, zoals bijvoorbeeld de bloemkool pizza van Magioni! Maar vandaag dus wortel tortilla’s! Deze tortilla bestaat voor 45% uit groente […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je je winkelmandje zo achterlaten?

Vul hieronder je gegevens in om je winkelmandje op te slaan voor later. En wie weet ontvang je nog wel een leuke kortingscode van ons!