RECEPT | SNIJBONEN STAMPPOT

Nu de wintertijd weer is ingegaan voelt het ook gelijk als winter. Korte dagen, kou, het is eerlijk gezegd niet helemaal mijn ding. Net als dat stamppot dat eigenlijk niet is. Stamppot andijvie, boerenkool, je maakt me er allemaal niet gelukkig mee. Hutspot is ook absoluut niets voor mij, maar er is sinds kort één stamppotje wat me wel blij maakt! Vooral in combinatie met de kaasschnitzel is dit een heerlijke maaltijd! Niet per se heel erg macro friendly, maar wanneer je jezelf niet te buiten gaat aan de aardappelpuree kan het op zich weinig kwaad. Ik zorg er zelf altijd voor dat ik meer groenten op mijn bord heb liggen. Een andere leuke bijkomstigheid is dat je dit behoorlijk snel op tafel hebt staan! Precies waar we hier van houden, toch?! Je kunt natuurlijk naar smaak andere groenten toevoegen, maar persoonlijk vind ik dat deze combinatie dat absoluut niet nodig heeft!


Wat heb je nodig voor 2 personen?

 • 500 gram aardappelen
 • 200 gram snijbonen, ik gebruik de diepgevroren snijbonen van Bonduelle
 • 200 gram ijsbergsla
 • 100 ml crème fraîche light
 • 2 kaasschnitzels, ik gebruik de kaasschnitzels van Vivera
 • peper en zout

Wat ga je doen? 

 • Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar.
 • Kook de snijbonen gaar volgens de verpakking (sorry guys, in verband met snelheid kies ik voor de diepvries variant!).
 • Verhit wat kokosolie in een koekenpan en bak hierin de kaasschnitzels tot de kaas begint te smelten, draai ze regelmatig (én voorzichtig) om.
 • Giet de crème fraîche bij de aardappelen, doe er wat peper en zout bij en stamp dit tot puree.
 • Schep de snijboontjes en de ijsbergsla er doorheen.
 • Verdeel de stamppot over de borden en serveer de kaasschnitzels erbij, YUM!

Ik vind het een beetje lastig om de macro’s hierbij te vernoemen aangezien ieders portie verschillend zal zijn! Ik ga dan ook voor het eerst mijn eigen traditie verbreken en hier geen macro’s vernoemen. Moet ook wel eens kunnen, toch?!

Laat je me weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Klik hier voor meer lekkere en gezonde recepten en volg me op Instagram voor meer eetinspiratie!

2 thoughts on “RECEPT | SNIJBONEN STAMPPOT

 1. RECEPT | SKINNY HUTSPOT – WAY OF HEALTH

  […] niet mijn ding, maar sinds kort ben ik helemaal om! Eerder postte ik al een recept voor een snijbonen stamppotje en een stampotje met zoete aardappel. Vandaag tijd voor een skinny hutspot receptje! In het […]

Geef een reactie