Ja, je leest het goed! Pompoen kruidnootjes! Om tóch nog een beetje in de Sinterklaassfeer te blijven, maar dan wel op mijn manier. Ik heb niet zoveel met Sinterklaas, maar afgelopen weekend ontstonden er toch ineens kruidnootjes! Bakken met pompoen is super fijn, had ik het maar eerder ontdekt! Pompoen is laag in calorieën, laag in koolhydraten, multi inzetbaar en combineert belachelijk goed met koek- en speculaaskruiden. En zo belandden we weer in mijn speculaas obsessie, haha.. sorry not sorry! Deze pompoen kruidnootjes heb je in no time uit je oven getoverd en zijn een verrassend lekkere snack! Ze zijn niet zo krokant als de échte kruidnootjes, maar dat is nou precies wat ik zo lekker aan ze vind!
Wat heb je nodig voor ongeveer 30 kruidnootjes?
- 100 gram pompoenblokjes, ik gebruikte diepgevroren pompoen
- 50 gram fijngemalen havermout
- 10 gram gesmolten kokosolie
- 1 eetlepel agavesiroop
- koek- en speculaaskruiden naar smaak
Wat ga je doen?
- Kook de pompoenblokjes gaar en giet het kookvocht af.
- Schep 10 gram kokosolie bij de pompoenblokjes, zo smelt de kokosolie vanzelf.
- Maal de havermout fijn in een foodprocessor en voeg hier de koek- en speculaaskruiden aan toe, Roer het goed door elkaar.
- Pureer de pompoen fijn met de kokosolie en de agavesiroop.
- Mix met behulp van een handmixer het havermoutmengsel er doorheen. Je houdt een plakkerig deeg over.
- Kneed het deeg tot een bal en rol deze in huishoudfolie. Laat het deeg goed afkoelen in de koelkast voor ongeveer een uur. Anders is het deeg te plakkerig om mee te werken.
- Wanneer het deeg voldoende is afgekoeld verwarm je de oven voor op 170 graden.
- Rol het deeg uit en snijd het in gelijke stukjes en draai hier balletjes van.
- Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk de bovenkant een beetje plat.
- Zet ze voor ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven. Laat ze goed afkoelen voor je ze eet.
Dit hele recept bevat 324 calorieën waarvan 38,4 gram koolhydraten, 7,9 gram eiwitten en 14,3 gram vetten. Deze kruidnootjes kun je dus eigenlijk prima allemaal in één keer opeten!
Laat je me weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Klik hier voor meer lekkere recepten en volg mij op Instagram voor nog meer eetinspiratie!
Hoe lang kan je ze bewaren? Koud of warm het lekkerst?
Hi Kees! Ik vind ze zelf koud het lekkerst. Aangezien je groente verwerkt kun je ze niet heel lang bewaren, 3 dagen in een goed afgesloten bakje moet prima lukken. Als ze het zo lang overleven, is hier niet gelukt 😅