RECEPT | CHAI PROTEÏNE CAKE

Naast koek- en speculaaskruiden heb ik in deze tijd van het jaar nog een favoriete kruidenmix: chai! De meeste chai mixjes die je kunt kopen bevatten vaak suiker of zijn voornamelijk gericht op het maken van chai tea lattes en bevatten daardoor ook vaak nog melkpoeder. Allemaal overbodige luxe voor mij, en dus maak ik mijn eigen chai kruidenmix. En dat is super easy! Ik deelde het afgelopen weekend al op mijn Instagram, maar mocht je het gemist hebben dan komt het hier nogmaals! Voor een potje chai kruiden heb je nodig: 6 tl kaneel, 4 tl kardemom, 2 tl nootmuskaat, 2 tl gemberpoeder, 2 tl gemalen kruidnagel en 1 tl witte peper. Nu je dit kant en klaar thuis hebt liggen kun je het in veel recepten toepassen, zo ook in deze belachelijk lekkere proteïne cake!


Voor 1 cake heb je nodig:

 • 150 gram speltmeel
 • 1 scoop eiwitpoeder, ik gebruikte Whey Perfection in de smaak vanille
 • 3 eieren
 • 350 gram appelmoes, ik gebruikte de 0% variant van Hak
 • 1 eetlepel chai kruiden
 • 1 eetlepel bakpoeder

Wat ga je doen?

 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer dit goed door elkaar.
 • Scheid het eiwit en het eigeel van de eieren. De eiwitten doe je in een aparte kom, het eigeel kan bij de droge ingrediënten.
 • Klop de eiwitten luchtig, wanneer je de kom op zijn kop kunt houden zonder dat de inhoud er uit glijdt zijn ze goed.
 • Voeg de appelmoes toe aan de droge ingrediënten en het eigeel en mix dit tot een glad beslag met een handmixer.
 • Spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig door het beslag.
 • Bekleed een bakvorm met bakpapier en zet de cake voor ongeveer 60 minuten in de oven.

Wanneer je deze cake in 12 stukken snijdt bevat 1 plak 85 calorieën waarvan 11,3 gram koolhydraten, 5 gram eiwitten en 1,8 gram vetten.

Laat je me weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Klik hier voor meer lekkere recepten en volg mij op Instagram voor nog meer eetinspiratie!

Geef een reactie